Besplatni programi za mlade u SKC-u

Predstavljamo vam besplatne programe za mlade u Studentskom kulturnom centru.
  • četvrtak, 12. april u 18h, Mala sala
predavanje: Prezentacione veštine i javni nastup

IQ centar - Obrazovni centar za razvoj pravilnog pristupa učenju i lični razvoj
predavač: Ivana Aća, preduzetnica
Svi imamo strah od javnog nastupa i prezentacije ispred autoriteta ili grupe ljudi. Kako da napravimo efikasnu prezentaciju, kako da je zapamtimo tako da nas pitanja ne mogu omesti u toku prezentovanja? Kako stvoriti osećaj POBEDNIKA i biti samouveren ispred grupe za vreme prezentacije?
 
  • ponedeljak, 16. april u 17h, Mala sala (za srednjoškolce)
radionica: Završavam srednju...i šta sad?

Klub studenata pedagogije, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu
Da li ste došli u situaciju da ne znate kuda dalje posle srednje škole? Kako nastaviti obrazovanje ili da li nastaviti obrazovanje? Šta je uzrok tome? Kako to treba rešiti? Izazovi na koje mladi nailaze pri kraju srednje škole su brojni. Njih treba otkriti i o njima treba misliti. Ovom radionicom želimo da pomognemo svima nama da malo bolje upoznamo sebe, svoja polja interesovanja i mogućnosti. Koji su naši polazni ciljevi pre odlučivanja na sledeći korak: posao, želja za naukom, očekivanja roditelja/sredine ili možda za početak samo želja za promenom?
Broj učesnika je ograničen. Prijave slati na mejl: ksp@hotmail.rs
 
  • četvrtak, 19. april u 19h, Mala sala
predavanje: Asteroidi - kamenje koje život znači
govori: docent dr Bojan Novaković, Katedra za Astronomiju Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
Planete u Sunčevom sistemu nastale su pre oko 4.5 milijardi godina, spajanjem manjih objekata koje nazivamo planetezimali. Ali kako su nastali planetezimali i od čega se sastoje? Da li je baš svaki od njih postao deo neke velike planete, ili su neki imali drugačiji put? Ako ima onih koji nisu ušli u sastav planeta, gde su oni danas i kakav je njihov značaj za nas? Koja je razlika između asteroida i kometa? Da li su asteroidi ili komete doneli vodu na Zemlju? Da li nam preti sudbina dinosaurusa? Prodiskutovaćemo odgovore na pomenuta pitanja, predstaviti najnovija otkrića u vezi sa asteroidima i ukazati na neka otvorena pitanja na koja odgovore još uvek čekamo.
  • ponedeljak, 23. april od 18 do 20h, Novi prostor
radionica: Psihodramsko čitanje
tema: Priča o vezirovom slonu, I.Andrić
voditeljka radionice: Gordana Marić Lalović – psihološkinja, grupna psihoanalitičarka,  psihodramska psihoterapeutkinja i supervizorka
Radionica nudi prostor za promišljanje o onom što knjiga  u nama pokreće – u svakom posebno i u nama kao grupi. Počinje razgovorom u krugu, spontanim asociranjem na delo – pričanjem utisaka i doživljaja, razmišljanjima inspirisanim čitanjem, a razvija se dramatizovanjem nekih ideja na improvizovanoj pozornici uz korišćenje tehnika psihodrame: zamene uloga, dubla, miroringa i pomoćnog ega. Za radionicu nisu potrebna nikakva predznanja ni posebni talenti. Broj učesnika je ograničen. Prijave slati na mejl:maricgordana21@yahoo.com
Ako ste čitali i dopalo vam se, ako  vas je iznerviralo, ako niste ni pročitali ali ste radoznali, ako ste u svakoj od ovih grupa, ili niste ni u jednoj,  dobrodošli ste!
 
  • sreda, 25. april od 14 do 17h, Mala sala
Kreativna radionica Znanjem do budućnosti (za srednjoškolce)
Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije (MEF)
tema: Uspešno vođenje prezentacija
predavači: Željko Ondrik, Katarina Radlovački i Nemanja Stojković, saradnici u nastavi na MEF-u
Radionica ima predavačko - takmičarski koncept. Cilj je uspešno rešiti date zadatke i postaviti najkreativnije ideje. Timovi broje od tri do pet članova. Za prijavu tima, potrebno je dostaviti: 1. Ime i prezime svih članova tima; 2. Ime srednje škole koju pohađaju članovi tima; 3. Kontakt telefon barem jednog člana tima. Prijave timova slati na mejl: kreativnaradionica@mef.edu.rs
Svi učesnici će dobiti sertifikat za učestvovanje na radionici, a MEF je pripremio i iznenađenja.
 
  • sreda, 25. april u 19h, Novi prostor
Antropološki razgovori # 11 / Klub studenata etnologije i antropologije
tema: Antropologija rejva
govore: Vladana Stepanović,  studentkinja master studija, Petar Arsovski,  student master studija, Igor Vujčić,  doktorand, moderira: Irena Molnar, antropološkinja i članica Re Generacije
Antropologija rejva predstavlja novo, nezvanično polje istraživanja, koje se spontano razvilo na katedri za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu zahvaljujući sve većem interesovanju studenata za ovu temu. Videćemo da li se rejvu može pristupiti sa različitih, čak suprotstavljenih stanovišta, a neka od pitanja kojih ćemo se dotaći su da li je rejv potkultura ili mejnstrim kultura? Koja je razlika između rejva i klabinga? Da li je rejv ritual? Da li rejv izmešta učesnike iz svakodnevnice ili je na neki način povezan sa njom? Kakvi se sve identiteti prožimaju na rejvu i možemo li govoriti o antropologiji rejva kao novom polju istraživanja?
 
  • petak, 27. april u 18h, Mala sala
Projekat: STUDENTI STUDENTIMA
Čemu nas (ni)je naučila narodna književnost?
učesnici:  studenti katedre za srbistiku Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
Kako i da li ona i danas živi kroz Banović Strahinju, recimo? Dođite da zajedno vidimo odakle smo pošli, a ka čemu idemo kada je književni folklor u pitanju.

10. Apr 2018.
Uredništvo
Poslednji tekstovi