Dođi arhiva

Leto u Muzeju Jugoslavije: Dan mladosti 2018

Leto u Muzeju Jugoslavije: Dan mladosti 2018

Uzbudljiv letnji program Muzeja Jugoslavije počeće 25. maja od 20h podsećanjem na nekadašnju manifestaciju Dan mladosti.

Program će otvoriti VIS Limunada spektakularnim nastupom s velikim brojem gostujućih izvođača, praćenim modnom revijom letnjih kolekcija mladih lokalnih dizajnera.

Na platou ispred Muzeja Jugoslavije, uz slobodan ulaz, VIS Limunada će predstaviti svoje pesme inspirisane različitim aspektima jugoslovenskog kulturnog nasleđa.

Svojim nastupom u okviru Leta u Muzeju publici će dočarati atmosferu velikih festivala iz vremena šlagera i rokenrola, filmske i modne industrije u nastajanju i kosmopolitskog života opisanog legendarnim filmom Ljubomira Radičevića Ljubav i moda.

Muziku će pratiti gudački kvartet Intermezzo i duvačka sekcija beogradskog alternativnog sastava Bullet for the Badman, uz koreografsku podršku baletskog ansambla plesnog studija Pirouette i dece korisnika usluga Centra za integraciju mladih iz Beograda, kao i video projekcije koje potpisuje KUD Sestre.

Poseban deo programa čini modna revija u okviru koje će se publici prvi put predstaviti i kolekcija kupaćih kostima i rekreativne odeće, Limunada sport, autorki Tijane Milutinović, Lidije Andrić, Mine Davidović, Ivane Jovanović (Studio Greška), Dušanke Savić (Riverra Swim and Sports) i Elene Dušej (Rein).

Muzej Jugoslavije, u partnerstvu sa opštinom Savski Venac, pokrenuo je projekat pod nazivom Leto u Muzeju sa idejom da afirmiše Muzej kao mesto za druženje i zabavu.

Glavni cilj projekta je da oživi plato ispred Muzeja i dopuni letnju ponudu Beograda i samim tim da privuče konkretnu ciljnu grupu na muzejske programe. Na ovaj način animiraće se publika koja u najmanjoj meri posećuje Muzej, to jest mlada lokalna publika.

Program Leta u Muzeju 2018. godine:

Petak, 25. maj
• Dan mladosti 2018: VIS Limunada i modna revija

Petak, 15. jun / subota, 16. jun
• Književni festival Krokodil

Subota, 28. jul
• Koncert: Nežni Dalibor

Subota, 25. avgust
• Veče YU vinila sa osvrtom na fank scenu u Jugoslaviji:
David Blažević aka dr Smeđi šećer i di-džej trio Tetkine radosti

Tekst i fotografija su preuzeti sa sajta Dan u Beogradu.

Najnovije