Junski vikend festivali kod Avalskog tornja

Od aprila meseca na platou ispod Avalskog tornja je postavljena velika bina, 500 sedećih mesta i 40 drvenih kućica za izlaganje, što je omogućilo da se od početka sezone na kompleksu značajno razvijaju sadržaji za turiste, ali i zabavni program za sve posetioce.

Ovaj način razvoja turističkog potencijala Avalskog tornja je već dao rezultate, jer je samo u aprilu mesecu u odnosu na isti period prošle godine broj posetilaca povećan za 65%, a ovaj trend je nastavljen i u maju.

Zahvaljujući novim programskim kapacitetima po prvi put, od kada je izgrađen novi Avalski toranj, biće održani vikend festivali tokom celog meseca juna.

Svakog vikenda od 11h, pa tokom celog dana, na platou ispod tornja biće organizovani brojni i raznovrsni programi koji će ispuniti očekivanja brojnih posetilaca.

Već u subotu, 2. juna, u okviru karavana Turističke organizacije Srbije Vidi Srbiju biće priređen besplatan koncert Bilje Krstić i grupe Bistrik, trubači, muzičke grupe i kulturno umetnička društva.

Svoje suvenire, smeštajne kapacitete i ukuse iz svih krajeva naše zemlje, ponudiće Turističke organizacije iz brojnih gradova u Srbiji.

Narednog vikenda, u nedelju 10. juna, u pripremi je Festival umetnosti, gde će pored modernih zanata muzikom dominirati hip hop pravac, u kome će moći da se oprobaju svi.

U organizaciji Balkan Cheese Festivala 16. i 17. juna biće održan Festival sireva na kome će posetioci moći da degustiraju i kupe najbolje autohtone sireve.

Poslednji vikend u mesecu, u subotu 30. juna, biće organizovan sportski dan.

Reč je o tradicionalnoj Trci uz Avalski toranj, koja se održava po osmi put. Trkači će se nadmetati u muškoj i ženskoj konkurenciji, a podržaće ih i profesionalni sportisti. Više informacija o organizaciji i prijavi trkača biće saopšteno polovinom juna.

Podsećamo sve posetioce da se visoke temperature i vrućine u gradu mnogo bolje podnose na Avali, a dodatni motiv za dolazak na kompleks tornja jesu i besplatni zabavni sadržaji vikendom.

Osim automobilom, posetioci do Avalskog tornja vikendom mogu stići i autobusom GSP-a, koji na liniji 400 saobraća od Trošarine do tornja od 8h na svakih 45 minuta. 

Turistička organizacija Srbije (TOS) pod sloganom „Vidi Srbiju – koje momente ćeš pamtiti ovog leta“, u okviru letnje kampanje, na jednom od najlepših beogradskih izletišta Avali, kod Avalskog tornja, 2. juna od 10 do 14h organizuje promotivni događaj.

Bogata turistička ponuda velikog broja turističkih organizacija iz Srbije omogućiće da pronađete idealnu destinaciju za svoj godišnji odmor.

Posetioci će imati priliku da učestvuju u zabavnom programu, da vide predstavljanje folklornih narodnih igara, nastupe muzičkih grupa, kao i projekcije turističkih filmova.

U okviru događaja posetioci imaju i priliku da na kvizu znanja „Koliko poznajete Srbiju“dobiju neku od vrednih nagrada poput ulaznica za Etnografski muzej, vikend u nekoj od srpskih banja, vožnju helihopterom iznad neke turističke destinacije u Srbiji kao i druge vredne nagrade.

Avalski toranj danas nije samo najveći vidikovac i simbol Beograda, on je i orijentir za sve putnike. Posetioci koji na kvizu TOS-a dobiju porodičnu kartu za obilazak tornja mogu videti panoramu velikog dela Srbije. Tehnička podrška događaju od strane „JP Emisiona tehnika i veze“ pomoći će promociji ove predivne destinacije.

U okviru ovog promotivnog događaja možete kupiti tradicionalni suvenir iz Srbije na nekom od štandova ili u suvenirnici TOS-a i poneti lepu uspomenu sa sobom.

Izvor: Dan u Beogradu

30. May 2018.
Uredništvo
Poslednji tekstovi