Dođi arhiva

Besplatni programi u SKC-u

Besplatni programi u SKC-u

Predstavljamo vam različite besplatne programe u Studentskom kulturnom centru.
  • Ponedeljak, 4. jun u 18h Bašta SKC/ (u slučaju kiše Klub SKC-a)
Ciklus Putujem i pričam/ MIS caffé
Mladi istraživači Srbije
učestvuju: volonteri i volonterke koji su prethodnih godina učestvovali na kampovima.
 
Vuku vas daljine? Putovali biste svetom? Tragate za nezaboravnom avanturom? Sve to vas čeka iza ugla i ne mora da košta puno. Odgovor na sva pitanja je međunarodni volonterski kamp!
A možda ste već i čuli od druga ili kolege za kampove, ali vam nije baš najjasnije kako to postane najbolje iskustvo u nečijem životu?
MIS caffé će biti otvoren za sve one koji imaju 16 i više godina koji žele da idu na kamp, a muče ih pitanja: Koliko para će mi trebati za sve to? Kako da stignem do tog mesta? Da li je moj engleski dovoljno dobar da se sporazumem sa ljudima tamo? Da li je posao naporan? Kako ću se uklopiti u grupu? Vreme je da i vi proverite zašto je, za ovih 29 godina koliko Volonterski servis Srbije postoji, skoro 15 hiljada ljudi iz Srbije otišlo da volontira na kampovima u inostranstvu, a onda postanete jedan od njih.
 
  • Četvrtak, 7. jun u 18h Mala sala
IQ Centar - Obrazovni centar za razvoj pravilnog pristupa učenju i lični razvoj
predavanje: TIME MANAGEMENT- Upravljanje vremenom tokom učenja
predavač: Miloš Pešić, trener u IQ Centru i autor programa IQ+
 
Kako doživljavamo pojmove vremena organizacije i da li ih i kako svakodnevno primenjujemo?
Kako smisao i ciljevi utiču na našu organizaciju i motivaciju za organizacijom i kako odrediti i isprogramirati svoje ciljeve?
Kako (ne)donošenje odluka utiče na nas, naše rezultate i našu organizaciju vremena i života i kako uvesti zdravu naviku pravilnog donošenja odluka? Obradiće se praktične alate i nove veštine putem kojih možete poboljšati organizaciju našeg vremena i života. Osvrnućete se na učenje, kao vrhovnu ljudsku sposobnost  i potencijal, kako ga organizovati i povećati mu efikasnost.
Diskutovaće se o različitim iskustvima i primeni iznetog u praksi, a biće vremena i za pitanja.
 
  • Ponedeljak, 11. jun od 18 do 20h Novi prostor
radionica - Psihodramsko čitanje
tema: Sto godina samoće, G. G. Markes
voditeljka radionice: Gordana Marić Lalović – psihološkinja, grupna psihoanalitičarka,  psihodramska psihoterapeutkinja i supervizorka
 
Radionica nudi prostor za promišljanje o onom što knjiga  u nama pokreće – u svakom posebno i u nama kao grupi. Počinje razgovorom u krugu, spontanim asociranjem na delo – pričanjem utisaka i doživljaja, razmišljanjima inspirisanim čitanjem, a razvija se dramatizovanjem nekih ideja na improvizovanoj pozornici uz korišćenje tehnika psihodrame: zamene uloga, dubla, miroringa i pomoćnog ega. Za radionicu nisu potrebna nikakva predznanja ni posebni talenti. Broj učesnika je ograničen. Prijave slati na mejl: maricgordana21@yahoo.com Ako ste čitali i dopalo vam se, ako  vas je iznerviralo, ako niste ni pročitali ali ste radoznali, ako ste u svakoj od ovih grupa, ili niste ni u jednoj, dobrodošli ste!
 
  • Četvrtak, 14. jun u 19h Mala sala
ciklus KOLONIZACIJA GALAKSIJA
predavanje: Život van Zemlje: istorija evolucije očekivanja 
predavač: Nemanja Martinović, istraživač-saradnik Astronomske opservatorije Beograd
 
Razmatranje da li postoji život van Zemlje je daleko starije nego što mislimo: prvi spisi koji su se bavili tom mogućnošću su nalaženi još u Antičkoj Grčkoj, a sama ideja se razvijala praktično neprestano do današnjih dana. Međutim akumulacija znanja je značajno uticala na naša očekivanja gde i kakav život bismo mogli da nađemo. Nakon pesimizma sa vrhunca svemirske ere, zahvaljujući novim saznanjima očekivanja su nam opet porasla. Kroz ovo predavanje videćemo kako se naše razumevanje mogućnosti života van Zemlje menjalo kroz istoriju, kao i u šta polažemo nade danas što se tiče Sunčevog sistema i što se tiče nastanjivosti planeta kroz Galaksiju!

Najnovije