Dođi arhiva

Mladi pozivaju na diskusiju u „Raskršću“

Mladi pozivaju na diskusiju u „Raskršću“

 

U četvrtak, 14. juna, od 19:30h u sali Amerikana Doma omladine, beogradski srednjoškolci će prikazati svetu svoje probleme, svoja razmišljanja i dileme i pozvaće publiku da se uključi u diskusiju i da nauči kako da pruži podršku mladima u odlučujućim trenucima njihovog odrastanja.

Ulaz je slobodan.

Interaktivna predstava Raskršće obrađuje teme slike o sebi koju mladi imaju u adolescenciji, njihovog odnosa sa svojim roditeljima i vršnjacima i problema koji nastaju u ovom periodu. Nastala je kroz seriju radionica sa beogradskim srednjoškolcima i bazirana je na ličnim pričama učesnika, koji su ujedno i glumci u predstavi. Predstava Raskršće je originalna produkcija CEPORA – Centra za pozitivan razvoj dece i omladine.

Kroz interaktivnu predstavu publika se upoznaje sa tri junaka i prati ključne životne događaje koji su doprineli razvoju različitih problema tokom adolescencije, kao i način na koji se sami junaci bore sa izazovima sa kojima se susreću. Nakon izvođenja, moderator uključuje publiku u pružanje podrške mladima na sceni.

Predstava je nastala u okviru projekta Dramimo zajedno koji je jedan od deset pobednika konkursa Centrifuga za 2017. godinu u okviru programa Superste.net. Javnom izvođenju je prethodilo igranje predstave u pet beogradskih srednjih škola, pred preko 500 srednjoškolaca. Tokom izvođenja u srednjim školama, mladi su sa svojim vršnjacima diskutovali o ozbiljnosti problema sa kojima se suočavaju, davali su savete jedni drugima, raspravljali su se, tražili najbolja rešenja, bili su jedni drugima podrška. Sada će tu priliku imati i svi drugi, na izvođenju za javnost u Domu omladine Beograda.

Projekat sprovodi beogradski CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine, koji svojim aktivnostima već šest godina doprinosi pozitivnom razvoju dece i omladine i nosilac je brojnih projekata iz ove oblasti.

Kontakt osoba: Lidija Bukvić, programski direktor, lidija.bukvic@cepora.org, 060.56.89.421

 

Najnovije