Dođi arhiva

5. Sajam stipendija u Beogradu

5. Sajam stipendija u Beogradu

Univerzitet u Beogradu organizovaće 5.SAJAM STIPENDIJA 16. i 17. oktobra 2018. u zgradi Rektorata. 

Organizacijom ove manifestacije podiže nivo informisanosti studenata o mogućnostima nastavka studija u Srbiji i inostranstvu, uslovima koje bi trebalo da ispunjavaju da bi uspešno upisali željene studije, veštinama koje su im potrebne prilikom prijave, značaju proaktivnog stava, pravovremene informisanosti, celoživotnog učenja i mobilnosti. 

Tokom oba dana Sajma biće organizovane informativno-konsultativne sesije od 10 do 15 časova u holu i dvorištu Rektorata. Pored državnih institucija, fondova i nevladinih organizacija, na Sajmu učestvuju i kompanije, ambasade i ustanove koje dodeljuju stipendije studentima za studiranje i usavršavanje u zemlji i inostranstvu.

Prvog dana Sajma, nakon svečanog otvaranja, predstavnici Univerziteta u Beogradu biće na raspolaganju za savetovanje po pitanju mogućnosti za mobilnost studenata, nastavnika i istraživača Univerziteta u Beogradu, nagrađivanja i stipendiranja studenata, i mogućnosti za karijerno informisanje i savetovanje po pitanju nastavka studija. 

Drugog dana Sajma biće organizovana dve panel diskusije na kojima će učestvovati nekadašnji stipendisti koji će govoriti o svojim iskustvima tokom mobilnosti i studiranja u inostranstvu, i predavanje “Strani jezici i stipendije”.

Detaljnije informacije na sajtu Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu i fb stranici Sajam stipendija.

Najnovije