Dođi arhiva

Antropološki razgovori #12 u SKC-u: Kroz Indoneziju i Maleziju

Antropološki razgovori #12 u SKC-u: Kroz Indoneziju i Maleziju

U sredu, 24. oktobra u 19:00 u Studentskom kulturnom centru (Novi prostor) održaće se Antropološki razgovori # 12 u organizaciji Kluba studenata etnologije i antropologije, na temu Kroz Indoneziju i Maleziju.

Događaj će moderirati Vanja Ristić, antropološkinja, a na njemu će govoriti Brankica Kilibarda, antropološkinja.
 
KSEA – Klub studenata etnologije i antropologije te poziva na uzbudljivo putovanje kroz Maleziju i Indoneziju. Od nebodera Kuala Lumpura do veličanstvenog ostrva Bogova i Balija - ostrva zemljotresa, vulkana i cunamija gde je prirodni alarm u frekvenciji slabašnih 6 stepeni Rihterove skale, gde svaka kuća ima svoj hram i gde sve funkcioniše u zelenilu, epovima iz Ramajane gde se poneki Hanuman skriva u šumi ili izviruje iz vatre popularnog Kečak plesa. Razmatraće se koegzistencija i raznovrsnost kulturnih praksi i modernizacije na mestima koji se trenutno nalaze na vodećem mestu svetskih tehnoloških čuda. Doživljaj će upotpuniti mnoštvo živopisnih fotografija prikupljenih na terenu.

Antropološki razgovori zamišljeni su kao mesto otvorene diskusije studenata etnologije i antropologije, ali i svih mladih drugih disciplina sa težnjom da se podstakne interdisciplinarni dijalog. Takođe, Antropološki razgovori imaju za cilj da, razmatrajući različite teme iz meseca u mesec, upoznaju širu javnost sa etnologijom i antropologijom, poljima istraživanja i njenom primenom u svakodnevnom i društvenom životu.

Najnovije