Dođi arhiva

Festival studentskog filma 2018 - SLOBODA

Festival studentskog filma 2018 - SLOBODA

18. Festival studentskog filma održaće se pod sloganom “SLOBODA” od 21. do 23. decembra u zgradi Jugoslovenske Kinoteke u Uzun Mirkovoj 1. Gledaoci će i ove godine imati priliku da pogledaju filmska ostvarenja studenata najvećih svetskih filmskih akademija. Filmovi će se takmičiti u tri kategorije, za najbolji igrani, dokumentarni i animirani.

Cilj Festivala studentskog filma je promocija stvaralaštva mladih filmskih umetnika iz celog sveta, kao i stvaranje platforme za razmenu iskustava, ideja i znanja. I ove godine, festival se održava uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Grada Beograda.

“Festival studentskog filma je tokom proteklih 18 godina prikazao više od 1300 studentskih filmova, ugostio više od 500 mladih autora, veliki broj renomiranih predavača i upriličio je brojne prateće programe uz više od 30 hiljada poseta festivalskim programima.

Ove godine, od  170 pristiglih, odabrano  je 36 najboljih filmova sa svih 6 kontinenata. Takođe, osim glavnog programa tokom trajanja festivala biće organizovan i bogat prateći program, radionice, tribine i žurke.

Ulaz je besplatan.

Za dodatne informacije pratite sajt http://festivalstudentskogfilma.com

Najnovije