Dođi arhiva

Svetski dan džeza: Duo Azure i Dejan Ilijić

Svetski dan džeza: Duo Azure i Dejan Ilijić

U utorak, 30. aprila od 21h, u Domu omladine Beograda biće obeležen Svetski dan džeza. Nastupiće duo Azure uz solo nastup Dejan Ilijića, lidera sastava Eyot.

Ulaznice su u pretprodaji preko Ticket Vision mreže, po ceni od 500 RSD.

Svetski dan džeza obeležava se širom sveta 30. aprila, i to kao zvaničan UNESCO praznik. Džez se u zvaničnim dokumentima UN od 2011. godine vidi kao sredstvo sporazumevanja, dijaloga i jedinstva među ljudima.

Dom omladine Beograda i Beogradski džez festival od 2012. redovno obeležavaju ovaj dan organizovanjem džez koncerata, čija misija je popularizacija ove vrste muzike i pogleda na svet kod najšire publike.

Koncert povodom Svetskog dana džeza je prva u nizu aktivnosti u susret jubilarnom, 35. Beogradskom džez festivalu, koji će u organizaciji Doma omladine Beograda i pod pokroviteljstvom Grada Beograda biti održan od 22. do 27. oktobra 2019. Kao i svake godine publika će imati priliku da čuje više od 20 izvođača i upozna se sa najkvalitetnijim i najaktuelnijim dostignućima na svetskoj i domaćoj džez sceni.

Ove godine za Svetski dan džeza publici će biti predstavljen sasvim poseban, dvostruki muzički program, kojim se pokazuje sva raznolikost džeza kao umetničke muzike, uzbudljive i aktuelne u muzičkim tokovima 21. veka, bliske svim generacijama.

Poslušajte šta nas to čeka 30. aprila.

Izvor: Dan u Beogradu

Najnovije