KK Barut i SU Svetozar Marković ti predstavljaju: Hacker Wars

Kino klub Barut, u saradnji sa Samoobrazovni univerzitet "Svetozar Marković, vas poziva na projekciju sa diskusijom o filmu: THE HACKER WARS: Freedom fighters = Antiheroes = Terrorists 3.3 // Zaključak istine u režiji Vivien Lesnik Weisman.

U okviru trilogije koju smo pripremili, prikazaćemo tri dokumentarna filma o nekoliko digitalnih heroja i njihovim borbama za doprinos većoj humanosti ovom društvu.

Hakerski ratovi govore o borbama sa visokim ulozima oko sudbine Interneta, slobode i privatnosti.

Treći film se bavi prikazivanjem priče o trojici likova (Andrew 'weev' Auernheimer, Barrett Brown, Jeremy Hammond a.k.a. Anarchaos), i njihovim borbama za otkrivanje istine o imperiji, i sudaru sa mračnim korporacijama, FBI-u, kao i krajnjom izdajom jednog od njih.

Po završetku filma održaćemo diskusiju na temu digitalnog aktivizma i praksama tehnološke i društvene borbe za slobodnije društvo.

Događaj je planiran za 12. 06. u 19:30h, u Magacinu (Kraljevića Marka 4).

Ulaz na projekciju je besplatan!

Ukoliko želiš da budeš obavešten/a o nedeljnim projekcijama možete se prijaviti za newsletter na adresi: http://eepurl.com/dIsaAz

Takođe, ako postoji neki film koji bi želeo/la da predstaviš u okviru Kino kluba Barut pište nam na: kinobarut@gmail.com

Fotografija je preuzeta odavde.

11. Jun 2019.
Uredništvo
Poslednji tekstovi