Dođi arhiva

Muzički program 6. Bašta festa

Muzički program 6. Bašta festa

Uz muzički program Bašta festa plesaćete do zore pod vedrim nebom, uz najoriginalnija imena domaće muzičke i klubske scene. I sve to – besplatno!

Šesti Bašta fest – internacionalni festival kratkog igranog filma, održava se od 04. do 07. jula 2019. Kao i prethodnih godina, festival okuplja najzanimljivije mlade filmske autore, glumce i muzičare iz čitavog sveta na jednom mestu – u Bajinoj Bašti!

Muzički program se održava u parku Borići, počinje odmah nakon projekcija filmova, od 00h, svake noći u toku trajanja festivala.

U četvrtak, 04. jula, slušaćemo Shoomadisca, u petak 05.jula – Bege Fank, koji nam kao što im i sama imena kažu donose disko i fank zvukove!

Subota, 06. jul, rezervisana je za Bašta žurku i Čola veče – veče pesama našeg najvoljenijeg pevača – Zdravka Čolića. Za Dj pultom su naš koordinator muzičkog programa Stefan Saveski i Nebojša Ilić Šone, koij čine Funk Technik group, koji je redovni domaćin Bašta žurki.

Program se završava u nedelju, 8. jula nastupom najaktuelnijih i (verujemo) najperspektivnijih mladih bendova Buč Kesedi i Šajzerbiterlemon!

Svi programi Bašta festa dešavaju se u Bajinoj Bašti – na otvorenom i BESPLATNI SU, te ste više nego dobrodošli da nam se pridružite i uživate u filmsko-muzičko-edukativnoj avanturi!

Ko su Buč Kesidi, Klačar Kristijan Shoomadisco i Šajzerbiterlemon?

Buč Kesidi je levoruki indi rokenrol elektro disko duo iz Pančeva, potpisan za izdavačku kuću Kontra. Iza sebe ima debi album Posesivno-ospulsivni hospul koji prati pet popularnih singlova i video spotova, među kojima su Jaa (imam plaan), Draga?, Kafe aparat i dugogodišnji niz koncerata po regionalnim klubovima i festivalima.

Krajem prošle godine izbacili su radijski hit Nema ljubavi u klubu, prvi singl sa nadolazećeg drugog albuma, koji je doneo veliki odziv kod publike kao i pozitivne kritike na svim regionalnim top listama (Balkanrock, Tegla.rs, Muzika.hr, BeforeAfter, Strategija zvuka...), a poslednji singl koji je izašao u aprilu, Đuskanje ne pomaže, već dobija još bolje kritike i potvrđuje njihovu težnju ka komercijalnom i umetničkom uspehu u radu na drugom albumu. Trenutno spremaju novi singl, letnji hit, koji treba da izađe u julu.

Link ka njihovom you-tube kanalu.

Klačar Kristijan je DJ od 1996. godine, iza sebe ima nekoliko radio emisija, što FM, što na internetu, hiljade noći za mixetom po celom Balkanu i svim poznatijim klubovima, festivalima u regionu. 

Stil varira od jazz-a,pa preko funka i disko muzike pa do novih, pažljivo odabranih primeraka novije elektronske plesne kulture i sve u korist plesa.

Šajzerbiterlemon su Ana Đurović na bubnjevima, Mario Marković na basu i pratećim vokalima i Jovan Sibinović - gitara i lead vokal. O njima kažu: Ima tih nekih bendova koji se s vremena na vreme pojave u moru sličnih/generičkih/istih i jednostavno uspeju u onome što će mnogi svrstati u red izmišljanja tople vode, ipak, voda ovih momaka i cure je nešto toplija i premda su uzori i uticaji neizostavna stvar u današnjem rokenrolu, njihov način i pristup nije pusta mimikrija nego krvožedni ugriz do kosti preko vena i krvi. 

Bend je nastao početkom 2014. godine, a prva svirka je održana u beogradskom klubu Atom, 30. marta 2014. godine, kada je Šajzerbiterlemon nastupio zajedno sa bendovima Vizelj i Warhol.

U maju 2015. godine ŠBL postaje jedan od pobednika Converse Rubber Tracks takmicenja i osvaja snimanje u Studiju M u Novom Sadu, a demo snimke promovišu na svirkama u Božidarcu, na Zidiću ispred Doma omladine, i mnogim drugim.

Tokom 2016. dolazi do promene postave, u aprilu 2017. godine izlazi prvi zvanični singl i spot Čudni ljudi koji osvaja razne regionalne top liste (6. Mesto u izboru portala Balkanrock za regionalni singl godine), a u oktobru iste godine bend samostalno objavljuje svoj prvi EP, koji dobija sjajne kritike, pronalazi mesto na mnogim regionalnim godišnjim top listama i koji zatim promoviše svirkama u Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu, Ljubljani, Subotici, Nišu itd.

U martu 2018. bend naknadno izbacuje spot za treći singl sa albuma “Opet on”, koji kasnije zauzima treće mesto u izboru portala “Muzika.hr” za najbolji regionalni spot 2018. godine.

Vidimo se na Bašta festu!

 

 

 

Najnovije