Dođi

Game Up Your Politics – Turnir u igrici o ljudskim pravima

Game Up Your Politics – Turnir u igrici o ljudskim pravima

Da li misliš da bi Game of Thrones ili House of Cards bolje izgledali da si ti u ulozi protagoniste/kinje? Da li misliš da se igre mogu iskoristiti u svrhu edukacije o ljudskim pravima? Da li su igre danas neizostavni deo pop kulture mladih?

Dođi 12. avgusta u 17 časova na splav Gabbiano, i oprobaj se u premijernom turniru igre koju pravimo – Mandat!

Rešili smo da transformišemo obrazovanje za ljudska prava, da premestimo edukaciju iz knjiga u društvene igre koje simuliraju našu stvarnost!

Zašto organizujemo ovaj događaj i zašto baš 12. avgust?

Dvanaestog avgusta obeležavamo  Međunarodni dan mladih, pa ćeš pored turnira u Mandatu imati priliku da prisustvuješ i edukativnom panelu Ljudska prava mladih – Let's Be Game Changers, koji će otvoriti pitanje uloge mladih u svim bitnim igrama u društvu, ali ćeš uživati i u dobroj muzici!
Centralni deo događaja je zamišljen kao playtest – takmičenje između nasumično odabranih timova. Pobednikom se proglašava najuspešniji tim, ali i po jedan najuspešniji pojedinac/ka (počasni građanin/ka) iz svakog tima.

O čemu se radi u MANDAT-u?

U Mandatu si predstavnik/ca zajednice, odgovaraš na društvene probleme i rešavaš sukobe interesa sa drugim igračima. Moraćeš da se suočiš sa izbegličkim krizama, poplavama, rastom tenzija i još mnogo prepreka, pokušavajući da uspostaviš vladavinu prava. Zapitaj se koje prepreke su na putu nama kao društvu? Kako se one mogu prevazići? Koju ulogu u tome imaš ti kao mlada osoba? S obzirom na to da je igra još u fazi razvoja, tvoji komentari i utisci su od velikog značaja za dalji razvoj igrice. Igricu razvija grupa mladih Beogradskog cnetra za ljudska prava i Pokreta gorana Vojvodine. Podršku u procesu razvoja igre pruža Tim UN za ljudska prava.

Sjajnu muziku tokom događaja će puštati DJ Role.

Za učešće na događaju potrebno je da popuniš formular dostupan na OVOM linku, i potom će te kontaktirati neko iz našeg radnog tima. Broj mesta je ograničen.

Informacije o događaju kao i propratna fotografija preuzeti su odavde.

Najnovije