Pozorište na trgu: Portal ka vekovima

U nedelju, 8. septembra od 11h, na obnovljenom Trgu republike biće upriličen program Pozorište na Trgu – portal ka vekovima.

Muzičko-scenski i multimedijalni spektakl na otvorenom organizuje Narodno pozorište povodom obnove Trga republike. Učestvovaće oko 300 umetnika nacionalnog teatra.

Centralni deo programa počeće u 20h mapiranim projekcijama na fasadama Narodnog pozorišta kojima će se oživeti arhitektura trga i predstaviti proces rekonstrukcije i razvoja Beograda od izgradnje nacionalnog teatra 1868. godine pa sve do današnjeg izgleda trga kao mesta susreta, nove ambijentalne scene i kulturnog jezgra Beograda.

Pola sata kasnije, ispred glavnog ulaza zgrade pozorišta biće održan Gala koncert na kojem će nastupiti prvaci, solisti, Orkestar i Hor Opere Narodnog pozorišta.

Dirigenti su Dejan Savić, Đorđe Pavlović i Đorđe Stanković, a reditelj Ivana Vujić.

Ko to tamo peva…na Trgu

Od 22h ispred glavnog ulaza zgrade Narodnog pozorišta i spomenika Knezu Mihailu, uslediće revija pozorišnih kostima, dok je završetak proslave rezervisan za izvođenje kultnog baleta Ko to tamo peva.

Predstava, čiji je libreto urađen na osnovu scenarija istoimenog čuvenog filma Dušana Kovačevića, na muziku Vokija Kostića, i u koreografiji i režiji Staše Zurovca, biće odigrana od 22:30, na Trgu republike, kod drvoreda prema Kolarčevoj ulici.

U okviru ovog celodnevnog spektakla publika će biti u prilici da uživa i u drugim programima među kojima se nalaze: promenadni koncert srpsko-japanskog prijateljstva, Najlepše srpske bajke za decu, Cirkus istorije, džez i autorska muzika, kao i interaktivna operska predstava za decu i omladinu Volfganga Amadeusa Mocarta Bastijen i Bastijena, u produkciji Narodnog pozorišta.

Od 17h do ponoći, kao deo pratećeg programa, u Muzeju Narodnog pozorišta moći će da se pogleda izložba Počeci pozorišnog života u kneževini Srbiji i osnivanje Narodnog pozorišta u Beogradu, autorke Jelice Stevanović. 

Detalje programa manifestacije možeš videti OVDE.

Informacije o događaju kao i propratna fotografija preuzete su odavde

27. Aug 2019.
Uredništvo
Poslednji tekstovi