Dođi arhiva

Besplatni programi za mlade u septembru u SKC Beograd

Besplatni programi za mlade u septembru u SKC Beograd

Septembar je tu i SKC je ponovo spremio sjajan program za mlade ljude! Pogledaj u nastavku vesti, šta sve to možeš da očekuješ u okviru septembarskih aktivnosti u Studentskom kulturnom centru!

Ponedeljak, 23. septembar 18:00 – 20:00 Novi prostor

Radionica - Psihodramsko čitanje
tema: Čudan život Ivana Osokina, P.D. Uspenski
voditeljka radionice: Gordana Marić Lalović – psihološkinja, grupna psihoanalitičarka,  psihodramska psihoterapeutkinja i supervizorka
 
Radionica nudi prostor za promišljanje o onom što knjiga  u nama pokreće – u svakom posebno i u nama kao grupi. Počinje razmišljanjima inspirisanim čitanjem, a razvija se dramatizovanjem nekih ideja na improvizovanoj pozornici uz korišćenje tehnika psihodrame: zamene uloga, dubla, miroringa i pomoćnog ega. Za radionicu nisu potrebna nikakva predznanja ni posebni talenti. Broj učesnika je ograničen.

Prijave slati na mejl: maricgordana21@yahoo.com
 
Sreda, 25. septembar u 18:00 Mala sala

Naučni jubileji / Prvi korak na Mesecu - 50. godina kasnije
Društvo astronoma Srbije
predavač: dr Nemanja Martinović, naučni saradnik, Astronomska opservatorija Beograd
 
Ove godine obeležavamo 50. godina od prvog sletanja ljudi na Mesec, poduhvata koji je takođe predstavljao i vrhunac svemirske trke 20. veka. Šta je predhodilo i uobličilo Apolo 11 misiju, koje su prepreke koje su  astronauti morali da savladaju, interesantni detalji misije, kako su izgledala neka tehnička rešenja - to će biti samo neke od stvari kojima ćemo se baviti na ovom predavanju.

Na kraju ćemo se osvrnuti i na uticaj  i posledice koje su svemirski i Apolo program konkretno ostavili na svet u iščekivanju nove ture ljudskog istraživanja Meseca.

Najnovije