II Dan održive mode

U saradnji sa Privrednom komorom Srbije – Udruženjem za industriju tekstila, odeće, kože i obuće organizujemo Okrugli sto: Fair Fashion Dijalog. Cilj je mapiranje izazova i prepreka sa kojima se suočava tekstilna i modna industrija u Srbiji u domenu zakonske regulative, konkurentnosti, podrške malim i srednjim preduzećima, finansijske podrške inovacijama u proizvodnji i plasmanu na tržište. Događaj će okupiti predstavnike privrede, nadležnih ministarstava, stručnjake i predstavnike akademske zajednice, kao i predstavnike medija i civilnog sektora. Doprinos okruglog stola biće formulisanje predloga praktične politike i uspostavljanje zagovaračke pozicije radi kreiranja inovativnih javnih politika i promocije novih biznis modela u cilju razvoja održive tekstilne i modne industrije u Srbiji.

F.Fm Quick Chat je forma razgovora zamišljena tako da se panelisti smenjuju na 20 minuta i za to vreme odgovore na pitanja vezana za modnu održivost u Srbiji. Tri relevantna gosta iz modne sfere će pričati o istoriji održive mode, lokalnim modnim medijima, hiperkonzumerizmu i odnosu domaćih dizajnera prema modnoj održivosti. F.fm Quick Chat je organizovan u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom i uz podršku brenda Garnier Bio.

EXPO održivih brendova na jednom mestu okupiće domaće brendove koji uključuju principe održivosti u svoj dizajn i poslovanje. Brendovi su odabrani na osnovu sledećih kriterijuma: male serije proizvodnje, upotreba organskih materija, etički uslovi proizvodnje i upošljavanje lokalnih tekstilnih radnika/ca.

Expo ima za cilj da doprinese povećanju vidljivosti domaćih modnih brendova, ali i povećanju svesti potrošača o vrednosti i prednostima lokalnih brendova i domaće proizvodnje kao vidovima održive mode i alternative fast fashion brendovima. Izložba je prodajnog karaktera.
Učesnici: SHASH, PAR Theory of Two, Wholly Wear, ACID, Daire, DEFI, DechkoTzar, Lovers, CherryPie, Mikke, Milunka Clothing, Maj Maj design, Cozy2wear, Kota, PAAR Socks, Remake, Kokanit

Ogranizatorke programa Dana održive mode: Marija Radaković i Dunja Jovanović (F.fm podcast), Nataša Gligorijević (Centar za održivi razvoj Srbije) 

 

 

17. Oct 2019.
Uredništvo
Poslednji tekstovi