Dođi arhiva

Festival KONDENZ otvaraju „Efemerne konfesije – songovi o dekadenciji, krizi očinstva i alkoholu“

Festival KONDENZ otvaraju „Efemerne konfesije – songovi o dekadenciji, krizi očinstva i alkoholu“

Organizacija Stanica – Servis za savremeni ples pripremila je i za ovu jesen manifestaciju čija će pažnja biti posvećena različitim temama obrađenim kroz performanse, ali i prezentacije, razgovore i predavanja.

12. Kondenz otvara post-kabaretski muzički igrokaz Efemerne konfesije – songovi o dekadenciji, krizi očinstva i alkoholu u KC Gradu.

Na festivalu će biti predstavljena njujorška savremena plesna scena predavanjima i performansima, pa će, između ostalog, u Bitef teatru biti održana predstava Yugoslavia Marijane Valensije.

Među važnijim temama su i pitanja radnih odnosa i ženskog rada, Queer & Performance, aktuelizacija savremenog plesa u Srbiji i drugo.

Efemerne Konfesije su post-kabaretski muzički igrokaz koji se opire kanonima, kategorijama, šablonima i paternima nizom performansa fokusiranih na turbulentne emotivne relacije protagonista različitih iskustava i profesija – tu su dreg kraljice Markiza de Sada i Dekadenca, dreg kraljevi Zed Zeldić Zed, Darlin Brando i Fritz Klein, kao i lažna kraljica Johanna Helmut Kohl.

Informacije o događaju preuzete su odavde i odavde.

Fotografija je preuzeta odavde.

Najnovije