Šta ima po Novom Sadu

Stiglo je leto, raspust je tu, a samim tim i mnogo slobodnog vremena koje valja ispuniti! Ako živite u Novom Sadu ili planirate posetu ovom gradu evo sjajnih dešavanja koje ne smete propustiti! 

Kome nije muka od mozganja, pravac u malu salu Zanatskog doma, jer će tamo biti održano predavanje pod nazivom Darvin pada pred izumima akademika Veljka Milkovića. Veljko Miljković govoriće o izumiteljskoj moći čoveka i kako je um ono što je sačuvalo ljudsku vrstu od istrebljenja i „prevario“ Darvina i njegovu poznatu teoriju. Predavanje će biti održano u četvrtak, 22. juna u 18 sati, mala sala Zanatskog doma, Trg Marije Trandafil broj 14.

Spomen-zbirka Pavla Beljanskog će 22. juna (četvrtak) biti domaćin predavanja Priča kustosa i TV film: Nedeljko Gvozdenović – serijal Slikari i vajari. Tema predavanja je istoimena TV emisija, potkrepljena sećanjima autora. Početak je zakazan za 19 sati u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, Trg galerije broj 2.

Astronomsko društvo Novi Sad  poziva sve sumnjivce ali i one koji veruju u vanzemaljce na predavanje Stefana Mihića. Fermijev paradoks iliti gde su vanzemaljci? je pravo predavanje za četvrtak uveče, zakazano je za 22. jun u 20 sati u prostorijama astronomskog društva, Petrovaradinska tvrđava broj 11.

Ako želite da proslavite kraj školske godine ili ispitnog roka i da se dobro proveselite onda pravac na Trg Slobode! Od 20. do 24. juna u Novom Sadu se održava Tamburica fest, kao i prethodnih godina posetioci će moći da uživaju u muzici i plesnim tačkama. Satnicu i listu izvođača možete pogledati na ovom sajtu.

Subotu uveče, 24. jun rezervišite za patike i zaboravite na letnju žegu jer se sprema Noćni maraton. Besplatni trening održaće se na Đačkom igralištu u trajanju od sat vremena, sa početkom u 18:45. Više o Noćnom maratonu možete saznati na fejsbuk stranici događaja.

U utorak, 27. juna u svečanoj sali Matice srpske koncert će održati pijanistkinja Ivana Ćojbašić. Na repertoaru su dela Baha, Hajdna, Čajkovskog i Geršvina. Koncert počinje u 19 sati, Matica srpska, u ulici Matice srpske broj 1.

Organizacija Atelje uvek ima zanimljive radionice, od kurseva jezika, preko kaligrafije I predavanja o drugim kulturama. Predlažemo vam da sami pogledati šta spremaju u narednom periodu i odaberete ono što vas najviše interesuje na fejsbuk stranici organizacije.

Nemojte biti lenji, izađite vrućini na megdan (uz kremu sa zaštitnim faktorom i bočicom vode, dabome) i procunjajte gradom, otkrijte šta se sve dešava, mi smo vam malo pomogli.

Carpe diem! 

Autorka: Bojana Cvejanov