Računarski fakultet prvi iz informatike na elektrijadi

Na takmičenju iz informatike na ovogodišnjoj Elektrijadi ekipa studenata Računarskog fakulteta osvojila je prvo mesto!

Pobednički tim činili su Dušan Zdravković, Nikola Jovanović i Ivan Dejković. U individualnoj konkurenciji iz informatike izvanredne rezultate ostvarili su studenti Dušan Zdravković (prvo mesto) i Nikola Jovanović (drugo mesto).

RAF-ovci su na ovogodišnjoj Elektrijadi zablistali u svim naučnim disciplinama u kojima su učestvovali. Osim što su ekipno osvojili prvo mesto na takmičenju iz informatike, odlične rezultate postigli su i na takmičenjima iz matematike, objektno orijentisanog programiranja, i fizike. 

Na takmičenju iz matematike1 ekipa studenata RAF-a (Radoica Draškić, Luka Vukelić i Dejana Mandić) zauzela je drugu poziciju, a individualno Radoica Draškić treće mesto.

Svoje programersko znanje dokazali su i na takmičenju iz objektno orijentisanog programiranja gde je ekipa RAF-a osvojila drugo mesto. Ovaj uspešan tim činili su Dušan Zdravković, Stefan Živković i Vukoman Stojanović, dok se pojedinačno izdvojio Dušan Zdravković zauzevši drugo mesto.

U fizici RAF-ovci su zauzeli treću poziciju (Miloje Đukanović, Nikola Tasić i Jovana Todorović), a treće mesto u pojedinačnoj konkurenciji zauzeo je Miloje Đukanović.

Ukupno 9 fakulteta takmičilo se u naučnim disciplinama, a to su:

Elektrotehnički fakultet Beograd,

Elektrotehnički fakultet Banja Luka,

Fakultet tehničkih nauka Novi Sad,

Elektronski fakultet Niš,

Računarski fakultet Beograd,

Fakultet elektrotehnike u Tuzli,

Elektrotehnički fakultet Istočno Sarajevo,

Fakultet tehničkih nauka Čačak,

Elektrotehnički fakultet Podgorica.

RAF je počeo da se takmiči na Elektrijadi od 2016. godine i do sada je jedini privatni fakultet koji je na njoj učestvovao.