Promocija romana Borislava Zorića Tajna izgubljene riznice

Tajna izgubljene riznice

 

Mingl ekipa je 21. septembra prisustvovala prvoj od mnogih predstojećih promocija knjige Borislava Zorića, održanoj u biblioteci "Milutin Bojić" u Beogradu.
Borislav je započeo pisanje svog prvog trilera davne 2009. godine tokom studija na Ekonomskom fakultetu. Kako govori, ovaj roman je tekao neočekivanim tokom. Naime, prvobitno je bio namenjen za ''svoju dušu'', međutim kako je vreme teklo priču je iz dana u dan proširivao, a likove nadograđivao. Odlučio je da svoje delo ukoriči ove godine uz pomoć udruženja Nova scena koja pomaže talentovanim mladim piscima da kroče u svet književnosti i da postanu afirmisani.
Kako Nova scena navodi, ovaj triler, iako je prvenac ovog mladog autora, može da stoji rame uz rame sa stranim trilerima, a pride nosi i mnoge intrigantne elemente iz naše stvarnosti i istorije.
Priču knjige Tajna izgubljene riznice vode 4 studenta koji pokušavaju da nađu davno ''izgubljeno'' blago. Dva studenta ekonomije, mlada studentkinja arheologije i jedan taksista, bivši student teologije. Bačeni u kovitlac naizgled zaboravljene istorije, doba II Svetskog rata, tajnih organizacija, policije i raznih nedaća na koje nailaze ovi mladi ljudi ne prestaju potragu za nacionalnim blagom.
Kako Borislav navodi, likove je gradio delom po sebi i svojim osobinama, a delom i po ljudima koje svakodnevno sreće na svom poslu u prodavnici. Zagonetke i brojalice na koje ćete naići u knjizi pisac je sam smišljao nadajući se da će čitaoci pokušati sami da reše.
Maštovit, nadasve kreativan i vešt autor ovog trilera, Borislav Zorić je uspeo da nam približi tri vremenski potpuno udaljene priče, nekolicinu različitih života i istoriju našeg naroda u jednom romanu. Knjigu možete naći na prvoj sledećoj promociji u rodnoj mu Kikindi 28. septembra, kao i na dugo iščekivanom ovogodišnjem 63. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.
Autorka: Teodora Janković