USF Gaming Fair - edukativni i humanitarni turnir

Studentska organizacija Unija studenata FON-a i ove godine je organizovala treći po redu USF Gaming Fair. Projekat se sastojao iz dva dela: humanitarnog gejming turnira i edukativnog dela – Sajma gejming industrije.

 

Humanitarni gejming turnir održan je 15. i 16. marta u GamePub-u (TC Stadion), dok je edukativni deo projekta – Sajam gejming industrije uspešno realizovan na FON-u 17. marta.

 

USF Gaming Fair je projekat koji za cilj ima da mladima podigne svest o značaju potencijala gejming industrije, kao i da ljubiteljima video igara pruži priliku da se druže i nadmeću u svojim veštinama i ujedno pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

 

Prva dva dana (15. i 16. mart) u igraonici GamePub (TC Stadion) više od 310 učesnika je pokazalo svoje veštine u video igrama: CS:GO, CS1.6, LOL, LOL 1 na 1, FIFA19 i MortalCombat. Učesnici su uživali u dobroj atmosferi, a najbolji su dobili vredne nagrade. Sav novac od kotizacija prikupljen je za lečenje devojčice Vjere Rajković koja boluje od teške bolesti, a ove godine je sakupljeno čak 137.013 dinara.

 

Edukativni deo projekta se održao na Fakultetu organizacionih nauka 17. marta gde su svi prijavljeni učesnici mogli da slušaju predavanja i učestvuju u interaktivnim radionicama nekih od najznačajnih svetskih i domaćih kompanija, vodećih u gejming industriji, kao što su: LG,TwogNation, Ubisoft, Mad Head Games, Trust Gaming. Pored pomenutih predavanja, studenti i svi zainteresovani su na Sajmu gejming industrije imali priliku da ostvare kontakt sa poslodavcima iz najbrže rastuće industrije današnjice.

 

Važnost ovog projekta su prepoznali mnogi partneri i prijatelji, koji su omogućili njegovu uspešnu realizaciju. Generalni partner ovogodišnjeg projekta bio je LG. U realizaciji edukativnog dela projekta učestvovalo preko 100 delegata i 65 članova organizacionog tima.

 

Za sve dodatne informacije kao i delić atmosfere sa ovogodišnjeg projekta možete videti na Facebook stranici USF Gaming Fair ili instagram profilu usf_gamingfair.