Zabava

Preporuka serije “Supernatural”

Preporuka serije “Supernatural”

Ako si ljubitelj/ka horora pomešanog sa humorom koji naiđe taman kada se dovoljno uplašiš da skočiš sa kreveta kako bi uključio/la svetlo onda je ovo prava serija za tebe. Ova američka serija kreatora Erika Kripke svoje prvo emotovanje je imala davne 2005. godine. Do sada je snimljeno čak dvanaest sezona.

Glavnu ulogu tumače Jensen Ackles koji igra lika po imenu Dean Winchester i Jared Padalecki koji igra Sema Winchestera. Naime, Sem i Dean su rođena braća koja su primorana da počnu da se bave porodičnim poslom kako bi pronašli svog nestalog oca. A njihov porodični posao je kako bi Dean rekao: ,,Saving people, hunting things, you know the family business." Da, klasični junaci koji rizikuju svoj život kako bi spasili nevine ljude. Osim, što ih oni spašavaju od raznoraznih duhova, demona, paganskih bogova, veštica i mnogobrojnih čudovišta za koja ne bi ni pomislio da postoje. Ono što je zanimljivo u seriji je da svaka natprirodna stvar protiv koje se oni bore zaista potiče iz verovanja nekog od naroda bili to Indijci, Amerikanci, Španci pa čak i Balkanci. Takođe ova serija svoje uporište nalazi i u biblijskim pričama - onim koji su se dogodili ali i onim koji, po verovanju, tek treba da se dogode pa se u kasnijim sezonama u ovoj seriji pored Lucifera pojavljuje i Bog lično. Raznorazni likovi prolaze kroz ovu seriju ali uz Sema i Deana najduže su se zadržali u njoj anđeo Kastiel (Misha Collins), njihov otac John Winchester (Jeffrey Dean Morgan), čovek koji je Semu i Deanu poput oca Bobi Singer (Jim Beaver) i popularni kralj pakla Krouli (Mark Sheppard). Kako serija teče dalje uvidećeš kako moćni padaju, najjači plaču i najslabiji se uzdižu. Naučićeš da očekuješ neočekivano i zamislićeš se da li se ova borba između dobra i zla zaista dešava dok ti živiš potpuno normalnim životom. Borba koju ova dva brata vode nije samo fizička nego i psihička i što dalje ulaziš u seriju vidiš koliko su u stvari kompleksni odnosi u porodici i shvatićeš koliko je ljubav među članovima porodice jaka. Zapitaćeš se takođe koliko daleko si ti spreman da odeš da bi spasio onog koga voliš i još važnije čega bi se odrekao zarad onog koga voliš. Ova serija zaista ima uobičajenu temu jer prisustvo natprirodnog u današnjici je svakodnevnica, verovao u to ili ne, ali ono što nju razlikuje od ostalih je veoma zanimljiva priča koja se kroz sezone sve više razvija i sve više te zainteresuje i poruka koju ona nosi. A ako te zanima koja je to poruka - neću ti reći, svako je doživi na drugačiji način tako da ćeš to morati da saznaš sam/a gledajući upravo ovu seriju.

Uz nju ćeš osetiti mnogo emocija - ljubav, tugu, bes, plakaćeš i smejaćeš se sa junacima, a devojke će posebno obradovati vest da su glavni junaci, kako bi moja baka rekla, veoma prijatni za gledanje. Osim na njih, navućićeš se i na pesmu grupe Kansas - Carry on, my wayward son koja se uvek pušta u uvodnoj špici poslednje epizode u sezoni i koja je, bez obzira na seriju, odlična pesma za svakodnevno slušanje koja će ti uliti snagu i naterati te da dobiješ sve bitke u svom životu. Ako mogu Sem i Dean, što ne bi i ti?

Jednom kad kreneš sa gledanjem serije svaka epizoda je prekratka i uvek može još, zato kreni što pre u svoju Supernatural avanturu, odmori se uz ovu seriju, a ja ti želim da ti avantura što duže potraje i da zaista uživaš u njoj.

Autorka: Milica Zubac

Fotografija je preuzeta odavde.

Najnovije