Zabava

Escape rooms – real life zabava u Beogradu i Novom Sadu

Escape rooms – real life zabava u Beogradu i Novom Sadu

Ukoliko si ljubitelj igrica, sigurno si čuo/la za "Escape-room", ali možda ne znaš kakva je to tačno igra. Mingl ti otkriva kako je to nastala ova igra, gde, kakva su pravila i sve što je potrebno kako bi mogao/la i sam/a da odlučiš da li želiš da učestvuješ.

Ecape-room je igra koja se igra uživo (real life), nastala je 2006. godine u SAD, nakon toga ove sobe za igru otvorene su u Aziji i Evropi. Budimpešta se smatra prestonicom ove igre zato što ima preko 300 Escape-roomova.

Ova igra će vas na 60 min odvesti u svet misterije, zagonetki i tajnih kodova, a igra se u timu od 2 do 15 učesnika, i osnovni cilj je pronaći izlaz. Ove sobe su tematske i ima raznih, neke od njih su: bomba, voodoo, egipat, vampiri, biblioteka.. svaka od njih ima svoje tajne i sve što je u sobi može biti deo igre ili neki trag.

Za ovu igru nema tačno određen uzrast što znači da mogu učestvovati i deca, ali se preporučuje da to onda bude mešana grupa (bar dvoje odraslih), kako bi uspeli da zadatak reše na vreme. U slučaju da neko od igrača mora hitno da izađe, postoji tzv panik dugme, kojim se mogu otvoriti vrata i pre isteka vremena.

Ove sobe možeš pronaći u Beogradu i Novom Sadu, postoji oko 6 kompanija koje imaju i po nekoliko soba. Ovo su sobe koje možeš pronaći u Beogradu:

-Teslin genijalni um: Uđite duboko u um Nikole Tesle i izgubite se u genijalnom i čudesnom svetu koji je stvorio. Tesla vas izaziva!

-Titova tajna: Vratite se u prošlost i zakoračite u Titov salon kako biste otkrili njegovu tajnu i pobegli.

-Mamurluk: Zatvoren/a si sa svojim prijateljima u hotelskoj sobi sa užasnim mamurlukom, treba da saznaš šta se prošle noći dogodilo kako bi uspeli da izađete.

Takođe, postoje još i: „Zatvor“, „Koma“, „Horor filmovi“, „Robin Hood“ i dr.

Cena ove igre u Srbiji je oko 4000 dinara za ceo tim.

Ukoliko odlučiš da se prijaviš sa svojim timom, Mingl ti želi mnogo sreće!

Autorka: Dunja Banjac

Fotografija je preuzeta odavde.

Najnovije