Zabava

Računarski fakultet prvi iz informatike na elektrijadi

Računarski fakultet prvi iz informatike na elektrijadi

Na takmičenju iz informatike na ovogodišnjoj Elektrijadi ekipa studenata Računarskog fakulteta osvojila je prvo mesto!

Pobednički tim činili su Dušan Zdravković, Nikola Jovanović i Ivan Dejković. U individualnoj konkurenciji iz informatike izvanredne rezultate ostvarili su studenti Dušan Zdravković (prvo mesto) i Nikola Jovanović (drugo mesto).

RAF-ovci su na ovogodišnjoj Elektrijadi zablistali u svim naučnim disciplinama u kojima su učestvovali. Osim što su ekipno osvojili prvo mesto na takmičenju iz informatike, odlične rezultate postigli su i na takmičenjima iz matematike, objektno orijentisanog programiranja, i fizike. 

Na takmičenju iz matematike1 ekipa studenata RAF-a (Radoica Draškić, Luka Vukelić i Dejana Mandić) zauzela je drugu poziciju, a individualno Radoica Draškić treće mesto.

Svoje programersko znanje dokazali su i na takmičenju iz objektno orijentisanog programiranja gde je ekipa RAF-a osvojila drugo mesto. Ovaj uspešan tim činili su Dušan Zdravković, Stefan Živković i Vukoman Stojanović, dok se pojedinačno izdvojio Dušan Zdravković zauzevši drugo mesto.

U fizici RAF-ovci su zauzeli treću poziciju (Miloje Đukanović, Nikola Tasić i Jovana Todorović), a treće mesto u pojedinačnoj konkurenciji zauzeo je Miloje Đukanović.

Ukupno 9 fakulteta takmičilo se u naučnim disciplinama, a to su:

Elektrotehnički fakultet Beograd,

Elektrotehnički fakultet Banja Luka,

Fakultet tehničkih nauka Novi Sad,

Elektronski fakultet Niš,

Računarski fakultet Beograd,

Fakultet elektrotehnike u Tuzli,

Elektrotehnički fakultet Istočno Sarajevo,

Fakultet tehničkih nauka Čačak,

Elektrotehnički fakultet Podgorica.

RAF je počeo da se takmiči na Elektrijadi od 2016. godine i do sada je jedini privatni fakultet koji je na njoj učestvovao. 

Najnovije