Otkrij arhiva

U toku je 15. turneja filmskog festivala Slobodna zona - proveri da li stiže baš u tvoj grad

U toku je 15. turneja filmskog festivala Slobodna zona - proveri da li stiže baš u tvoj grad

Filmski festival Slobodna zona je na jubilarnoj 15. Turneji po Srbiji!

15. Turneja Slobodne zone održava se sve do sredine avgusta u preko 50 gradova i mesta u Srbiji. Ove godine, pored ukazanog poverenja starih partnera, posebno zadovoljstvo je ostvarena saradnja sa znatnim brojem novih lokalnih partnera, te će u mnogim mestima u Srbiji Slobodna zona gostovati prvi put.

Sedam najboljih filmova, po izboru publike i selektora festivala, sa 16. izdanja Festivala Slobodna zona održanog od 5. do 10. novembra 2020. koje je publika u Beogradu, Nišu i Novom Sadu imala priliku da pogleda, biće premijerno prikazani i u ostalim gradovima Srbije.

Krupanj je jedno od mesta u kojima je Turneja održana prvi put ove godine i program je ispraćen odličnim reakcijama publike. Pored Krupnja, Turneja se trenutno realizuje u Zrenjaninu, Obrenovcu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Osečini, uskoro kreće u Kanjiži i Jagodini, a u toku leta i publika u ostalim gradovima po Srbiji (Gornji Milanovac, Žabalj, Kruševac, Subotica, Zaječar i mnogi drugi) biće u prilici da uživa u filmovima sa Slobodne zone.

Ideja Turneje Slobodne zone jeste decentralizacija kulture i želja da se filmski sadržaj učini dostupnim publici u gradovima i manjim mestima, a kao i svake godine, svi filmovi na Turneji biće besplatni, tako da ćeš moći da uživaš u ovim ostvarenjima.

Najnovije