Otkrij

[Nečista krv - Greh predaka] otvorio Dunav Fest u Smederevu

U petak, 20. avgusta, film Nečista krv – Greh predaka reditelja Milutina Petrovića pod vedrim nebom otvorio je četvrto izdanje Dunav festa, u atraktivnom ambijentu Smederevske tvrđave. Nakon projekcije, publici su se uz ovacije poklonili glumci i šira ekipa filma.

Katarina Radivojević, koja je u filmu Nečista krv – Greh predaka odigrala jednu од najupečatljivijih uloga svoje karijere, posetila je Dunav Fest sa delom glumačke postave i filmske ekipe: Film sam za sad gledala samo jednom, i imam previše utisaka. Nije bilo jednostavno sumirati i svrstati ih u jednu misao. Meni je najupečatljiviji, verovatno i zbog mog lika, zapravo taj greh predaka, koliko je on snažan. Zamislila sam se nad mojim precima i još više počela da istražujem njihove grehove, shvativši šta se ovde sve dešavalo.

Sarajevski glumac Feđa Štukan ovom prilikom je prvi put prisustvovao projekciji filma. O ambijentu i očekivanjima od festivala je izjavio: Ova tvrđava je fantastična, nisam ni pretpostavljao da nešto može bit ovako lijepo. Super je osećaj. Mislim da će film publika prihvatiti dobro. O ulozi Kolja je rekao: Ja uvijek igram negativca, valjda mi je takva faca. Bila mi je zanimljiva uloga, ali bila je vjerovatno najzahtevnija do sad, jer je bila na albanskom jeziku koji nisam znao. Par meseci sam se spremao, ne verujem da sam se ikad toliko spremao za neku ulogu.

Nakon velikog uspeha festivalske premijere na Festivalu evropskog filma Palić i nagrade publike koju je osvojio, kao i nagrade za najbolji scenario na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji, festivalska publika će film moći da pogleda i 22. avgusta u Nišu, na 56. Festivalu glumačkih ostvarenja - Filmski susreti.

U utorak 24. avgusta, film Nečista krv – Greh predaka reditelja Milutina Petrovića imaće bioskopsku premijeru u Beogradu. Svečana premijera zakazana je za 19.30 u Kombank dvorani i u 20.30 u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade. Nakon obe projekcije, ekipa filma i glumci će se pokloniti pred publikom. Zbog velikog interesovanja publike i rasprodatih bioskopskih premijera, zakazane su i dve dodatne projekcije istog dana: od 19 časova i 15  minuta u Sali 6 Kombank dvorane, odnosno u 20:40 u Sali 3 bioskopa Cineplexx Galerija Belgrade.

Bioskopska distribucija u Srbiji i celoj Evropi počinje istovremeno, 26. avgusta i sa velikim iščekivanjem publike otvara jesenju sezonu bioskopa.

Ovaj film od nacionalnog značala podržali su Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, MEDIA fond Kreativne Evrope i Delegacija EU u Srbiji.

Najnovije