Dođi arhiva

Flux radio na Fakultetu dramskih umetnosti

Flux radio na Fakultetu dramskih umetnosti

FLUX radio je audio projekat, periodična online radio stanica , koji je zamišljena sa ciljem kreiranja sadržaja koji podstiče na razmišljanje i reakciju, te stvaranje kreativnog poligona za društvene promene. Autentičan radijski program, namenjen mladoj publici, realizuju studenti Katedre za Menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture zajedno sa Katedrom za snimanje i dizajn zvuka. Program radija je govorno-muzičkog karaktera sa kulturno-umetničkom, informativnom, edukativnom i zabavnom funkcijom, koje se ogledaju u 15 različitih emisija.

Ovogodišnji program FLUX radija objedinjen je pod temom NEMIR, koji kao prouzrokivač problema ima za cilj da izazove promenu, nelagodu i najzad reakciju na društvo, davajući glas studentima i uvažavajući njihov stav i znanje.

Prva novost ovogodišnjeg FLUX radija je kreiranje dramske redakcije, te produkcija originalnog FLUX programa, kako u okviru dramske, tako i muzičke redakcije. U okviru muzičke redakcije nastaje izdavačka produkcija i tri pesme u istoj, kao rezultat saradnje urbanih i provokativnih izvođača i muzičkih producenata. Zatim, u duhu širenja polja delovanja, u nekoliko programskih celina, izlazi se van studija, vrši se vrsta invazije nad javnim prostorom i podstiče se dijalog.

Govorni program će svakog dana otvarati Jutarnji program, sa početkom u 9 časova. Nakon Jutarnjeg programa, očeuju nas emisije pod nazivom Studentski edukativni klub, Hronike otpora, Media džem, Mreže, Vremeplov, Živi zid, Flux Flex, Od vinila do USB-a, Kultno okultno, kao i brojne druge. Govorni program zatvara se u 2 časa nakon ponoći.

Sve emisije će, nakon završetka emitovanja programa, moći da se nađu na našem Mixcloud kanalu.

Najnovije