Dođi arhiva

Martovski festival u Domu omladine

Martovski festival u Domu omladine

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma –  67. Martovski festival biće održan od 25. do 29. marta 2020. godine u Domu omladine Beograda.

Pomoćnik gradonačelnika i predsednik Odbora Martovskog festivala, Andreja Mladenović podsetio je da je ovo festival sa najdužom tradicijom u Srbiji, ali i u regionu.

Martovski festival je stalna manifestacija u oblasti kulture od značaja za Grad Beograd. Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja filmskih stvaralaca i publike, te da će u što većem broju posetiti festival i pogledati filmove. Ono što je specifično za ovaj festival jeste mogućnost da publika razgovara sa autorima i kroz radionice sazna nešto više o temama koje ih zanimaju. I prethodnih godina insistirali smo na tome da se i prateći program festivala što više obogati izuzetno cenjenim i važnim autorima u ovoj oblasti – rekao je Mladenović.

V.d. direktora Doma omladine Beograda, Nenad Dragović, podsetio je na to da su organizacioni poslovi Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma već četvrtu godinu zaredom povereni ovoj instituciji. On je istakao da će Dom omladine i ove godine učiniti sve što je u njegovoj moći da Martovski festival opravda poverenje i privuče brojnu publiku.

Pred nama je bio ozbiljan posao da festival osavremenimo, približimo duhu vremena i postavimo na zdrave osnove, ne zaboravljajući njegovu tradiciju. U pripreme 67. Martovskog festivala ušli smo sa mnogo većim iskustvom i svi zajedno vredno radimo na tome da ove godine festival bude programski još kvalitetniji i uspešniji – rekao je Dragović i dodao da je važno obezbediti dugotrajnost i novi značaj festivala za vremena koja dolaze.

Cena ulaznica biće ista kao i prošle godine, 200 dinara, dok će studenti filmskih akademija uz indeks moći besplatno da posećuju projekcije.

Tekst i fotografija preuzeti su sa ovog sajta. 

Najnovije