Dođi

WWF otvara novi ciklus prijava za mlade zabrinute zbog klimatske krize

WWF otvara novi ciklus prijava za mlade zabrinute zbog klimatske krize

WWF, svetska organizacija za zaštitu prirode, još jednom poziva mlade ljude iz cele Srbije uzrasta od 15 do 24 godine da se prijave za učešće u projektu Na mladima klima ostaje u okviru kojeg će imati priliku da sprovedu sopstvene inicijative za borbu protiv klimatske krize. Prijave su otvorene do 19. decembra u ponoć.

Ukoliko se prijaviš na ovaj konkurs, moći ćeš da naučiš više o razvoju građanskih inicijativa, komunikaciji sa javnošću i javnom zagovaranju, angažovanju zajednice i razvoju politika sa ciljem primene stečenih znanja kroz konkretne aktivnosti koje ćeš imati priliku da sam/a osmisliš i sprovedeš u delo. Konkurs je otvoren po drugi put od početka projekta, a prva grupa učesnika je već imala priliku da predstavi svoje inicijative na prvom Omladinskom klimatskom forumu u organizaciji WWF-a na nacionalnom i regionalnom nivou.

Do sada smo podržali pet omladinskih inicijativa i svaka se na svoj način bori sa klimtskom krizom. Kada je WWF objavio prvi poziv mladima da se uključe u projekat, nismo mogli ni da pretpostavimo da će interesovanje i odziv biti toliko velik. Posvećenost i odlučnost ovih mladih ljudi u borbi za bezbedniju budućnost planete je zaista impresivna. Upravo oni dolaze do najinovativnijih, kreativnih rešenja. Izuzetno se radujemo drugom ciklusu projekta, i upoznavanju i radu sa još mnogo divnih mladih ljudi, ističe Mina Mirić, koordinatorka projekta Na mladima klima ostaje iz WWF Adrije.

Ako si zabrinut/a po pitanju klimatske krize i želiš da podižeš svest o ovoj temi i radiš na pronalaženju rešenja prijavi se na ovaj konkurs i postani deo pozitivnih promena. Nije kasno da se stvari poprave, za budućnost mladih, ali i čitave planete!

Najnovije