Dođi

Slobodna zona Junior video izložbom obeležava Međunarodni dan ljudskih prava

Slobodna zona Junior video izložbom obeležava Međunarodni dan ljudskih prava

U petak 10. decembra od 18 časova na Međunarodni dan ljudskih prava biće održana, sada već tradicionalna, Izložba učeničkih video radova Slobodne zone Junior.

Izložba će u konceptu virtuelnog bioskopa sa razgovorima sa mladim autorima i autorkama, predstaviti izbor od 8 radova nastalih kao rezultat onlajn gostovanja 5. izdanja Putujućeg školskog bioskopa Slobodne zone Junior i pratećih radionica medijske pismenosti koje su realizovane tokom septembra, oktobra i novembra meseca ove godine.

Video radovi obrađuju teme koje su polaznici i polaznice radionica spoznali kao važne za svoje okruženje i zajednicu, a tiču se zdravih životnih stilova, kreativnosti i umetnosti mladih, nasilja u partnerskim vezama, bezbednosti u saobraćaju, inkluzije vršnjaka sa invaliditetom, ekologije i očuvanja voda.

Đaci Ekonomsko - trgovinske škole Bečej nastupiće sa radovima U svetu modelarstva, Mladi anime umetnici i Before and After učenici Srednje škole Nova Varoš pripremili su rad pod nazivom Ožiljak, a učenici Gimnazije Sava Šumanović iz Šida radove  Adrenalin i Iza kulisa, dok su učenici Gimnazije „Borislav Petrov Braca“ iz Vršca upriličili radove Ognjenova sonata i Voda.

Razgovore sa autorima i publikom moderiraće ekspertkinje Slobodne zone Junior Melita Ranđelović, Vesna Štrbić i Jelena Joksimović.

Usled rizične epidemiološke situacije izložba će biti realizovana u onlajn formatu, na zoom platformi, a detaljnije informacije o događaju i linku za pristup moguće je pronaći na facebook stranici Slobodna zona Junior.

Putujući školski bioskop sa radionicama medijske pismenosti i video izložbom učeničkih radova peti rođendan proslavlja zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a tokom prethodnih izdanja posetio je preko 40 manjih mesta u Srbiji i u aktivnosti uključio više od 1700 učenika i učenica srednjih škola.

Najnovije