Edukacija

Kako do studija u inostranstvu?

Kako do studija u inostranstvu?

Vodeća regionalna kompanija za obrazovanje u inostranstvu, Via academica, i Studentski kulturni centar organizuju ciklus predavanja Studije u inostranstvu, od A do Š koji će odgovoriti na sva pitanja i dileme koje možeš imati ako se odlučiš da školovanje nastavite van granica naše zemlje.

Prvo predavanje biće održano u četvrtak, 23. decembra u 18 časova u Velikoj sali SKC-a.
Na prvom susretu biće reči o uslovima i dokumentaciji koja vam je potrebna, kao i rokovima za slanje aplikacije. Poseban osvrt biće na pregledu zemalja i univerziteta koji su najčešći izbor naših studenata.
Naredna predavanja biće posvećena drugim aspektima studija u inostranstvu, kao što je raznolika ponuda studijskih programa na evropskim univerzitetima i za osnovne i za master studije, mogućnosti za dobijanje stipendija, priprema i slanje dokumentacije za upis.
Poseban termin biće posvećen akademskoj i profesionalnoj orijentaciji, odnosno pitanju odabira prave oblasti studija i buduće profesije.
Via academica već pet godina promoviše akademsku mobilnost i pomaže srednjoškolcima i studentima iz celog regiona da pronađu odgovarajuće programe na inostranim univerzitetima, uspešno konkurišu i dobiju stipendije. Pored toga, strateški cilj Via academica-e je osnaživanje kapaciteta mladih iz regiona čime se pomaže razvoj lokalnih zajednica i gradi mreža mladih ambicioznih ljudi koji će kreirati budućnost našeg društva.
Ovaj ciklus predavanja sigurno će ti pomoći da se bolje upoznaš i sa studijama u inostranstvu, i sa mogućnostima koje ti se pružaju u različitim zemljama i gradovima. Predavanja drži Jelena Bašević, mentorka za studije u inostranstvu, koja će odgovarati na pitanja i dileme učesnika.
Sva predavanja će se, uz poštovanje epidemioloških mera, održati u Velikoj (koncertnoj) sali. Ulaz je slobodan.

Najnovije