Informiši se

DOĐI NA JAVNU RASPRAVU O NACRTU ZAKONA O RADNOJ PRAKSI

DOĐI NA JAVNU RASPRAVU O NACRTU ZAKONA O RADNOJ PRAKSI

Beogradska otvorena škola i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pozivaju zainteresovane građane (pa i mlade!), kao i stručnu javnost da se upoznaju sa tekstom Nacrta zakona o radnoj praksi i da daju svoje komentare, sugestije i predloge.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o radnoj praksi održaće se u periodu od 3. do 23. decembra 2021. godine. 

Organizovaće se prezentacije i stručne rasprave u sledećim gradovima:

  • Novi Sad, 13. decembra 2021. godine, u periodu od 12,00 do 14,00 časova, u prostorijama Media info centra u SPENS-u, ul. Sutjeska br.2/I;
  • Niš, 14. decembra 2021. godine, u periodu od 12,00 do 14,00 časova, Deli prostor, ul. Davidova 2a;
  • Beograd, 17. decembra 2021. godine, u periodu od 10,00 do 12,00 časova, u sali "Amfiteatar" u zgradi Narodne banke, ul. Nemanjina br.17.

 

Ako si zainteresovan/a za učešće na prezentaciji Nacrta zakona i stručnim skupovima potrebno je da blagovremeno dostaviš svoju prijavu sa naznakom grada gde će prisustvovati prezentaciji i stručnoj raspravi o Nacrtu zakona na e-mail adresu: javna.rasprava@minrzs.gov.rs

Predlozi, sugestije, inicijative i komentari, dostavljaju se Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na e-mail adresu: javna.rasprava@minrzs.gov.rs i/ili pisanim putem na adresu: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ul. Nemanjina 22-26, 11000 Beograd.

Postojaće mogućnost praćenja javne rasprave putem video linka na sajtu radneprakse.bos.rs i na društvenim mrežama Beogradske otvorene škole.

Pravni okvir za regulisanje praksi je značajan kako bi se sprečile zloupotrebe i obezbedio kvalitet, kao što to pokazuju prethodne pravne analize i istraživanja BOŠ-a. Kako bi se došlo do adekvatnog rešenja važno je da bude sproveden široki konsultativni proces uz učešće zainteresovane javnosti, pa te pozivamo da svojim komentarima doprineš unapređenju kvaliteta Nacrta Zakona o radnoj praksi.

Pored nacrta zakona, na veb stranici radneprakse.bos.rs biće postavljeni video snimci prenosa javnih rasprava i drugi važni materijali, poput ekspertskih analiza i publikacija koje se bave pitanjem radnih praksi. 

Najnovije