Informiši se

Potvrda o vakcinaciji i zakazivanje propuštenog termina od danas na portalu e-Uprava

Potvrda o vakcinaciji i zakazivanje propuštenog termina od danas na portalu e-Uprava

Ukoliko si bio sprečen/a da dođeš na vakcinaciju i propustio/la si svoj termin, jednostavnim popunjavanjem upitnika možeš podneti zahtev za dobijanje novog termina. Ova usluga namenjena  je isključivo građanima koji su dobili poziv za vakcinaciju (SMS i imejl) i nisu mogli da se pojave u predviđenom terminu, navodi se u saopštenju eUprave.

Ukoliko ste propustili svoj termin za vakcinaciju, potrebno je da putem usluge Propušten termin za vakcinaciju iskažete ponovo interesovanje popunjavanjem svih obaveznih polja, kako biste dobili novi termin. Ova usluga daje mogućnost da odaberete da li želite da vam eUprava zakaže bilo koji termin, ili da postavite datum posle koga možete da primite vakcinu. Kako bi neko koristio ovu uslugu nije potrebno da bude registrovani korisnik portala eUprava, izjavio je dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

On je dodao da je sve više građana koji se Kancelariji za IT i eUpravu obraćaju i za slanje Potvrde o izvršenoj vakcinaciji protiv COVID-19 na imejl, te da je izrađena usluga Potvrda o vakcinaciji.

Izdavanje potvrde o vakcinaciji je veoma jednostavno. Nakon što se prijavite na portal eUprava svojim nalogom i odete na uslugu Potvrda o vakcinaciji, klikom na zeleni taster Pokreni uslugu” pojaviće Vam se polja koja je potrebno da popunite. Nakon što popunite JMBG i imejl na koji želite da Vam se potvrda pošalje, kliknite na taster podnesi zahtev. Kroz par minuta potvrdu ćete dobiti na imejl. Ovu uslugu takođe možete popuniti i poručiti za članove svoje porodice, rekao je Jovanović.

On je podsetio na to da bi koristio/la ovu uslugu, potrebno je da budeš registrovani korisnik portala eUprava i da se prijaviš.

Ukoliko razmišljaš o vakcinaciji, na sledećem linku možeš da dobiješ više informacija o kampanji Vakciniši se. 

Tekst je preuzet odavde

Najnovije