Pokreni se arhiva

Radionice za 2.0 srednjoškolce

Radionice za 2.0 srednjoškolce


Da li želiš da saznaš još nešto o razvoju interneta, nastanku popularnih video igara, interesuješ se za modnu fotografiju i stil, hoćeš da napraviš android aplikaciju ili te pak interesuje kako da napišeš projekat? Prijavi se za učešće u radionicama koje će voditi profesori i studenti Univerziteta Metropoliten, čija je ideja da na jednom mestu okupe sve zainteresovane srednjoškolce koji pokazuju određene afinitete i rade sa njima na konkretnim primerima kako bi se oni što bolje upoznali sa materijom koja ih zanima.

Na neku od sledećih radionica možeš da se prijaviš:

- Razvoj web-a - Web radionica služi za savladavanje savremenih web tehnologija koje su trenutno aktuelne na internet. Tokom ove radionice usvojićeš znanja o radu na najsavremenijim web tehnologijama poput HTML5, CSS3, JAVA SCRIPT.

- Razvoj video igara - Video igre pretenduju da postanu najpopularniji vid zabave. U toj grani industrije radi sve veći broj mladih ljudi koji svojim znanjem i inovativnim rešenjima obezbeđuju sebi budućnost. Na ovoj radionici proći ćeš stadijume razvoja video igara od samog koncepta, grafičkih rešenja, korišćenja alata, programiranja pa do pokretanja tvoje prve video igre.

- Modna fotografija i stil – Tokom ove radionice upoznaćeš se sa osnovnim odlikama modne fotografije, odnosima i timskom radu tokom photo session-a, takođe upoznaćeš se sa terminima „stil“ i „modni novinar“ koji se danas tako često koriste a o kojima se ipak tako malo zna.

- Pisanje projekata - Ako imaš želju da svoje ideje sprovedeš u delo, ova radionica će ti pružiti osnovna znanja o pisanju projekata koji mogu služiti pri pokretanju vaših ideja za neke društvene događaje ili akcije.

- Kreiranje mobilnih aplikacija - Radionica za kreiranje mobilnih aplikacija namenjena je onima koji nikada ranije nisu kreirali mobilne aplikacije, a to žele da nauče. Za ovu radionicu nije neophodno predznanje u programiranju. Tokom radionici naučićeš osnove programiranje, kako da kreiraš korisnički interfejs i mobilne aplikacije koristeći appInventor. Moguće je čak i da mobilne aplikacije koje kreiraš zaista koristiš na svom telefonu.

Prijavi se popunjavanjem onlajn aplikacije ili pošalji mejl na radionice@metropolitan.ac.rs.

O terminima održavanja željene radionice bićeš blagovremeno obavešten, nakon što se oforme grupe od minimum 5 učesnika.

Slika je odavde.

Najnovije