Pokreni se arhiva

Postani član kluba SUPERSTE

Postani član kluba SUPERSTE


Ako imaš više od 16 godina, pokretač si i aktivni učesnika/učesnica u građanskim inicijativama i redovno doprinosiš pozitivnim promenama u svojoj zajednici zarad dobrobiti veće grupe ljudi, motivišući tako širu zajednicu i vršnjake da volontiraju, ali i promovišeš kreativnost, toleranciju, kulturu nenasilja i rodnu ravnopravnost i imaš ostvarene pozitivne rezultate u oblasti koja ti je predmet školovanja, prijavi se i postani član kluba SUPERSTE.


Ideja programa je da nagradi i promoviše mlade koji

- postižu izuzetne rezultate,
- podstiču uključivanje drugih u rad, 
- razvijaju sistem vrednosti u kojem je profesionalni uspeh važan koliko i odgovornost prema zajednici u kojoj žive. 

Za najuspešnije kandidate i kandidatkinje predviđene su četiri glavne nagrade za akademski uspeh u tri oblasti, kao i specijalno priznanje „Ljubiša Rajić“ za društveni aktivizam. Kandidati se moraju opredeliti za koju kategoriju se prijavljuju. Jedan kandidat/kandidatkinja može se prijaviti ili za glavnu nagradu (u jednoj od oblasti) ili za specijalno priznanje.    

Glavnu nagradu možeš osvojiti ukoliko imaš više od 16. a manje od 27. godina i imaš ostvarene rezultate u jednoj od sledećih oblasti:

1. Prirodne nauke i tehničko tehnološka oblast - fizika, hemija, biologija, medicina, veterina, matematika, informatika, farmacija, mašinstvo, elektrotehnika, arhitektura i sl.

2. Umetnost 
2.1. slikarstvo, vajarstvo, dizajn, kostimografija, film, fotografija i dr.
2.2. pozorište, gluma, muzika, ples i dr. 

3. Društvene i humanističke nauke - istorija, filologija, pravo, ekonomija, političke nauke, filozofija, književnost, novinarstvo, socijalni rad, psihologija i sl.

Takođe se navodi da trebaš da imaš ostvaren uspeh u promovisanju oblasti kojom se baviš (putem članaka, osnivanja i/ili promovisanja klubova, sekcija, predavanja i sl.).

Prijavljuješ se tako što popunjavaš popunjavaš formular, isključivo elektronskim putem preko Internet portala – www.superste.net. Formular se može popuniti samo na srpskom jeziku. 
Bitno je i da imaš podršku roditelja, to znaš!

Više o SUPERSTE klubu pronađi ovde


Fotografija je odavde

Najnovije