Pokreni se arhiva

Poziv za buđenje

Poziv za buđenje


Ustanova kulture Parobrod i Kišobran organizacija pozivaju sve umetnike, umetničke grupe i timove da se i ove godine pridruže obeležavanju početka proleća! Postoji jedno lepo narodno verovanje o trajanju zime, odnosno o početku proleća. Tu se spominje i neki medved, a veruje se i da od njega sve zavisi. Ako se medved uplaši svoje senke i vrati u pećinu, zima će potrajati još neko vreme. Ako se pak ne vrati, to je jasan znak da je zimi kraj i da su lepi dani na pomolu! Na sam početak kalendarskog proleća, 21. marta u Ustanovi kulture Parobrod biće otvorena treća po redu izložba pod nazivom Medvedi – U čast proleću.

Zato oni pozivaju sve slikare, grafičare, vajare, ilustratore, fotografe, animatore, reditelje, konceptualne umetnike, kostimografe, scenografe, kuvare, grafičke dizajnere, industrijske dizajnere, arhitekte, strip-majstore, dizajnere igračaka, kao i sve vas koji se bavite bilo kojim vidom kreativnog stvaralaštva da se prijavite!

Izložbu će činiti 30 odabranih radova, domaćih i stranih autora, a tema, i ujedno i jedino ograničenje konkursa je, MEDVED.

PRIJAVA ZA KONKURS TREBA DA SADRŽI:
1. osnovne informacije o umetničkom radu / projektu (ime rada/projekta, autor/grupa autora, kada je rad nastao ako je u pitanju već postojeći rad, trajanje ako je u pitanju video)
2. kratak opis ideje rada (do 300 reči)
3. preview rada (zavisno od prirode rada treba slati: JPEG ili PDF fajlove ne veće od 3MB, rezolucije 72dpi  / link ka video radu / fotografije rada takođe ne veće od 3MB)
4. portfolio autora (sajt/link ka nekoj od internet galerija/pdf)

KONKURS JE OTVOREN DO 25.FEBRUARA!

Ako imaš dodatnih pitanja javi se na e-mail adresu: medvediucastprolecu@gmail.com

Znaj da  svaki autor/autorka može da pošalje više od jednog rada bez obzira na godinu nastanka rada/radova.

Rezultati konkursa biće objavljeni 1. marta na zvanicnom sajtu izložbe kao i na zvaničnoj fejsbuk stranici.

Fotografija je odavde

Najnovije