Pokreni se arhiva

Poveži se i budi inovator

Poveži se i budi inovator


Internews BH i partneri iz zemalja u regionu: Inicijativa mladih zaljudska prava u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Kosovu i Srbiji i Centar za istraživanje regionalne politike i saradnju Studio rum iz Makedonije, pokreću projekat YouthLINC: Linking Innovators who Network for Change. U cilju odgovora na neke od glavnih izazova stabilnosti i miru na Balkanu – široko rasprostranjenu netoleranciju i diskriminaciju, YouthLINC projekat povezuje mlade iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije, dajući im priliku da stvaraju inovativne onlajn platforme i oflajn društvene veze. 

Ako imaš između 18 i 24 godina, želiš da učestvuješ u društvenim akcijama, doprineseš promenama, ali i da se upoznaš sa upotrebom društvenih onlajn mreža, prijavi se i postani deo projekta "YouthLINC: Linking Innovators who Network for Change".

Najviše 30 učesnika/ca će biti odabrano za in-country radionicu koja će se održati u Beogradu poslednje nedelje marta. Izabrani učesnici/učesnice će osmisliti i sprovesti projekte koji promovišu otvoreni dijalog, dele slične vrednosti i vode uklanjanju prepreka za pomirenje i uspostavljanju tolerancije između različitih nacionalnosti kako unutar tako i preko državnih granica.

In-country radionica će obuhvatiti sledeće teme: 
- Ljudska prava
- Prevencija sukoba
- Aktivizam
- Tranziciona pravda i suočavanje sa prošlošću
- Sticanje praktičnih veština
 
Nakon in-country radionice, kao učesnika/učesnica imaćeš mogućnost da:

- pohađaš Social Innovation Camp na engleskom jeziku sa mladimara zličitih etničkih pripadnosti koji dolaze iz preostalih pet zemalja
- zajedno sa ostalim učesnicima/učesnicama pokreneš akcije kroz inovativne onlajn aplikacije
- razvijaš i sprovodiš onlajn projekte koji će biti finansijski podržani
- da kroz obuku i mentorski rad stekneš sposobnost u upravljanju i veštinama javnog zastupanja
- postaneš sastavni deo dugoročne i aktivne onlajn i oflajn zajednice preko granične mreže mladih

Aplikaciju u formi ankete popuni ovde ili prijavu pošalji u u oflajn formi na imejl: survey@oneworldsee.org. Rok za prijavljivanje je nedelja, 10. mart.

S obzirom da je ovo projekat jednakih mogućnosti, organizatori dodatno ohrabruju zainteresovane kandidate, kao i mlade sa smetnjama u razvoju.

Najnovije