Pokreni se

Finansiraj svoj učenički parlament

Finansiraj svoj učenički parlament


Kako ti se čini nastava u školi? Da li ti odgovaraju metode koje profesor koristi prilikom realizacije svojih časova? Imaš predlog kako da bude zanimljivije i želiš da kreiraš svoju nastavu drugačije, ili možda želiš da preurediš kabinet iz hemije i fizike ali pre toga da animiraš učenike svoje škole? Sada imaš priliku! Pokaži svojim profesorima, društvu i okolini kako vidiš srednjoškolsko obrazovanje u Srbiji. Reci kako bi želeo da ono izgleda i koje bi još metode zaposleni u školi mogli da koriste u budućnosti kako bi školska sredina bila kvalitetnija. 

Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) raspisala je konkurs za finansiranje učeničkih parlamenata, koji se realizuje u okviru koncepta Srednjoškolci za srednjoškolce. Podsećanja radi, 7. decembra 2012. godine više od 1.000 srednjoškolki i srednjoškolaca iz 20 gradova volontiralo je u lokalnim preduzećima koja su iz znaka zahvalanosti zbog njihovog volonterskog učinka uplaćivali novac u prvi Srednjoškolski fond u Srbiji. To je važno da znaš jer će se iz istog fonda i ove godine finansirati projekti učeničkih parlamenata koji budu zadovoljili sve kriterijume, odnosno ukoliko odgovore na temu i kažu šta je gradivo po njihovoj meri.

Pravo učešća na konkursu imaju svi učenički parlamenti, s tim da će prednost pri samom odabiru projekata koji će biti finansirani, imati oni koji su učestvovali u realizaciji projekta Srednjoškolci za srednjoškolce. Projekti mogu biti finansirani u iznosu do 40.000,00 din i treba da se realizuju u periodu april-maj 2013. godine. Nakon realizacije projekata, biće organizovan izbor najboljeg projekta koji će biti dodatno nagrađen.

Nakon što timski smislite ideju, popunite aplikacioni formular i pošaljite ga na prijava@srednjoskolci.org.rs. Rok za dostavljanje aplikacionih formulara je 25.03.2013. godine, a ako ti je potrebna pomoć i svašta te nešto dodatno interesuje, ne okolišaj i pitaj: uo@srednjoskolci.org.rs      

Klikni na UNSS veb sajt, fejsbuk i tviter profil. 


Fotka je odavde.

Najnovije