Pokreni se arhiva

Srednjoškoluj se na UWC koledžu

Srednjoškoluj se na UWC koledžu

Ako imaš između 15 i 19 godina i pohađaš drugi ili treći razred srednje škole, znatiželjan si i marljiv/a, spreman si da menjaš svoje okruženje, način sticanja znanja i pogled na svet, prijavi se na konkurs za prijem u Koledže ujedinjenog sveta (United World Colleges - UWC) i apliciraj za stipendiju!

UWC Nacionalni komitet Republike Srbije otvorio je konkurs za prijem učenika u UWC-jeve i dodelu stipendija za period 2013. - 2015. godina! 

Konkurs će trajati od 25. februara do 07. aprila 2013. godine i predstavlja neverovatnu priliku za sve učenike između 15 i 19 godina starosti koji pohađaju drugi ili treći razred srednje škole. 

Saznaj više o samom UWC pokretu klikom ovde, dok se o pojedinačnim UWC koledžima i školama možeš informisati ovde. Kako bi saznao da li ti ili neko koga poznaješ ispunjava uslove za podnošenje prijave, klikni na ovu stranicu

Koledži ujedinjenog sveta (United World Colleges - UWC) i škole primenjuju jedan od dva modela:

- Koledži koji nude dvogodišnji predfakultetski program International Baccalaureate (Međunarodna matura); 
- Škole koje nude International Baccalaureate diplomu, kao i nastavu za učenike uzrasta do 16 godina.

Važno je da znaš da UWC Nacionalni komitet Republike Srbije ne diskriminiše učenike i učenice kandidate, neposredno ili posredno, na osnovu rase, pola, nacionalne pripadnosti, veroispovesti, seksualne orijentacije, društvenog porekla, rođenja, političkog ili drugog uverenja, imovnog stanja, kulture, jezika, i psihičkog ili fizičkog invaliditeta.

Nacionalni komitet bi želeo da ohrabri pripadnike i pripadnice svih nacionalnih, verskih, seksualnih i drugih manjina, kao i učenike i učenice koji žive sa invaliditetom, da se u što većem broju prijave na konkurs ukoliko ispunjavaju uslove.

Takođe, UWC Nacionalni komitet Republike Srbije se u svom radu rukovodi principima integriteta i nepodmitljivosti, i ima detaljno definisane i primenjene mehanizme za sprečavanje zloupotrebe službenog položaja i sukoba interesa.

Od kandidata se očekuje da pažljivo pročitaju informacije i prate uputstva data na prve četiri strane prijave, jer se nepotpune prijave ne prihvataju i ne razmatraju.

Krajnji rok za predaju prijava je 07. april u 18 časova. Kašnjenje sa podnošenjem prijava se neće tolerisati i predstavlja automatsku diskvalifikaciju.

Najnovije