Pokreni se arhiva

Interkulturni dijalog

Interkulturni dijalog

Da bi se prevazišla diskriminacija u multietničkim i multireligijskim zajednicama, važno je da se razvije interkulturni dijalog, a više o tome možeš da naučiš vrlo uskoro. „Interkulturni dijalog u Srbiji – most ka inkluzivnim i tolerantnim zajednicama“ je obrazovni program koji će podići svest o važnosti međukulturnog dijaloga, senzibilisati mlade predstavnike etničkih grupa za interkulturni dijalog u skladu sa evropskim kulturnim modelima i ojačati kapacitete Saveta nacionalnih manjina. Učesnici i učesnice ovog programa će steći neophodna saznanja o mogućnostima interkulturnog dijaloga i saradnje u Srbiji i biti podstaknuti da stečena znanja i veštine primene u svojim lokalnim zajednicama. Ovaj obrazovni program organizuje Centar za istraživanja religije (CIRel) Beogradske otvorene škole (BOŠ) uz podršku Fondacije Konrad Adenauer (KAS).  

Sad ovako, pogledaj da li se uklapaš

Konkurs  je otvoren za mlade predstavnike različitih etničkih zajednica delegiranih od strane Saveta nacionalnih manjina, medija i organizacija civilnog društva koje se bave interkulturnim i međuetničkim dijalogom iz opština: Vranje, Preševo, Bujanovac, Medveđa, Bosilegrad, Surdulica, Babušnica, Dimitrovgrad, Bela Palanka, Doljevac, Žitorađa i Bojnik. Selekciona komisija će odabrati ukupno 20 kandidata/-kinja. Prilikom selekcije naročito će se voditi računa o rodnoj ravnopravnosti. 

Ako ispunjavaš navedene uslove - popuni prijavni formular, pa ga onda, zajedno sa biografijom i motivacionim pismom pošalji na adresu ivana.bartulovic@bos.rs. Rok za to je 17. april.

Polaznici i polaznice seminara će po završetku programa pisati eseje i prikaze koji će biti objavljeni na portalu za srednjoškolce Mingl. Za najaktivnije polaznike/ce će nakon održanih seminara i radionica biti organizovana letnja škola na kojoj će imati prilike da slušaju predavanja relevanthih stručnjaka, kao i da diskutuju o raznim problemima povezanim sa ovom temom.

 

Slika je odavde.

Najnovije