Pokreni se arhiva

Pravi izazov za tebe

Pravi izazov za tebe

Moguće je da ti community boost_r već zvuči poznato. To je zato što je reč o prilično aktivnom programu koji ima cilj da inspiriše, omogući i promoviše upotrebu tehnologije u svrhu građanskog učešća u inicijativama za veću transparentnost i odgovornost nosilaca javnih vlasti na zapadnom Balkanu.

Sad, ako prepoznaješ društveni problem i misliš da imaš inovativno rešenje za njega, ovaj konkurs, kao i ceo projekat "Izazovi na Balkanu" je prava prilika da ostvariš svoju ideju.

Poziv je otvoren za sve pojedince i organizacije iz Srbije, Bosne i Hercegovine i sa Kosova. Svi zainteresovani mogu podneti svoje ideje za projekte na community boost_r platformi do 10. maja. Projekte je moguće podneti u 4 kategorije: transparentnost, odgovornost, javne usluge i glas naroda. Jedini uslov za podnošenje projekata je da se projektom predvidi razvijanje sajta, portala ili web, odnosno mobilne aplikacije koja će omogućiti da se u rešenje problema koji prepoznaješ kao značajan, uključi široka zajednica. Ovde možeš da pogledaš primere projekata koji su bili finalisti na prethodnim Izazovima u Slovačkoj i Rumuniji.

Nakon podnošenja projekata, od 10.05. do 17.05. javnim glasanjem će se izabrati 21 projekat (po 7 iz svake zemlje) koji će dobiti priliku da se ostveri u okviru Code sprints (hackathona) u Beogradu, Sarajevu i Prištini, a 9 najboljih će dobiti grant u iznosu od 5,000 $. Ovaj program predviđa mentorstvo, izgradnju kapaciteta i dalji razvoj projekta kao i povezivanje sa relevantnim pojedincima iz vladinog, IT i biznis sektora.

Učešće u ovom pozivu  je jedinstvena prilika da se ideje vezane za potrebe u lokalnim zajednicama bazirane na online solucijama potpomognu u razvoju i sprovedu u delo.

Više informacija ćeš naći ovde, a i slika je odatle.

Najnovije