Pokreni se

Prijavi se za Rails Girls

Prijavi se za Rails Girls


Nakon svetskih metropola, Rails Girls događaj stiže i u Beograd. Kroz dvodnevnu radionicu koja je pre svega posvećena devojkama, a koja će se održati od 24. do 25. maja u prostorijama UK Parobroda, prisutni će moći da se upoznaju sa osnovama web programiranja koristeći programski jezik Ruby on Rails.

Skraćeno Rails, u pitanju je otvorena web platforma za brz razvoj web aplikacija bazirana na Ruby programskom jeziku. Kako će radionica trajati dva dana, prvi dan predviđen je za upoznavanje sa mentorima i instaliranje neophodnog softvera na računare učesnica uz neformalno druženje.

Drugi dan rezervisan je za celodnevnu radionicu na kojoj će devojke moći da čuju nekoliko predavanja, a imaće i priliku da same izrade aplikaciju. Pored toga, njima će se obratiti i nekoliko programera koji se svakodnevno bave ovim poslom, što bi dodatno trebalo da ih motiviše te da ih dalje zainteresuje za programiranje.

Zainteresovane devojke mogu se prijaviti putem online formulara koji će u toku dana biti dostupan na Rails Girls Beograd Twitter i Facebook fan stranici. Sve dodatne informacije vezane za ovaj događaj, uključujući i kompletnu programsku šemu radionice, možete naći na zvaničnom sajtu Rails Girls Beograd.

Ovde prijavi svoje učešće.

Najnovije