Pokreni se

Tehnologija traži početnice

Tehnologija traži početnice


Udruženje Interkultivator u saradnji sa Rekonstrukcijom ženski fond organizuje seriju radionica Tehnologija za početnice 1011011, sa otvorenim pozivom za sve učenice srednjih škola sa teritorije Beograda. Ove radionice će se održavati u prostorijama Beogradskog haklaba za vreme aprilskog raspusta, gde će se otkrivati šta sve spada u oblast IKT - informacionih i komunikacionih tehnologija, zapitati se zašto na ETF ide više muškaraca, na društvene nauke više žena, na koji način su se nekada sfere tehnologije i inžinjerstva bile smatrane muškim i zašto se to danas nije nužna klasifikacija.

Nemoj da misliš da je neophodno predznanje iz ovih oblasti jer nije. Zajedno ćete naučiti kako radi 3d printer, zavirićete u pozadinu interneta i kreiraćete, modifikovati sadržaje, a čak ćete pričati i o tome zašto bi vam bio operativni sistem Linuks koristan u svakodnevnom životu. Upoznaćeš se i sa raznovrsnim oblastima jedne od najbrže rastućih disciplina na tržištu rada - razvoja softvera. Razgovaraće se o samoobrazovanju, kroz listanje izvora na internetu, različitih kurseva, blogova i filmova. Usput će se praviti i blog, na kom će se sakupiti razmenjena iskustva sa radionica i koji će služiti kao mesto za informisanje i učenje o novim tehnologijama na internetu.

Radionice će se održavati 3, 4. i 5. maja 2013, u prostorijama Beogradskog haklaba, Daničareva 23. Kompjuterska oprema i materijali za radionice su obezbeđeni. Prijavi se tako što ćeš poslati svoje ime i prezime i školu koju pohađaš, najkasnije do 01. maja 2013, na mejl: jovana@interkultivator.com

Najnovije