Pokreni se

Napravi svoj Nedeljni ručak

Napravi svoj Nedeljni ručak


Ako želiš da upoznaš istoriju, kulturu, ali i kuhinju različitih nacija koje žive u Vojvodini, prijavi se i učestuj u gastronomskom i medijskom projektu Nedeljni ručak.

BalkanIDEA iz Novog Sada traži 12 mladih iz Vojvodine, od 15 do 25 godina koji će proći obuke na temu interkulturalnog učenja, vođenja intervjua, novinarstva i radio produkcije sa ciljem da naprave istraživanje na temu gastronomije u njihovom kraju ili zajednici i napišu novinski članak i snime kratku radio emisiju.

Trening za mlade će biti održan od 17. do 19. maja. Kustos muzeja Vojvodine će vam pomoći u odabiru tema i njihovoj obradi, upoznaće polaznike sa gastronomijom u Vojvodini i zbirkom na ovu temu koju Muzej Vojvodine poseduje. Novinar Dnevnika će održati trening o novinarstvu i standardima u pisanju reportaža, a radio producent Udruženih radio televizijskih stanica Srbije će te provesti kroz proces stvaranje radio emisije.

Gatronomija podrzumeva otkrivanje, degustaciju, doživljaj, istraživanje i pisanje o načinima pripreme hrane, kao čulni doživljaj hrane. Takođe, gastronomija se bavi vezama između hrane i kulture koja čini odličnu polaznu osnosvu za istraživanje bogotstva različitosti koje je pristuno u Vojvodini.

Prijavu za učešće na projektu možete popuniti na ovom linku do 7.05.2013.

Najnovije