Pokreni se

Osvoji stipendiju Internacionalne škole Beograd

Osvoji stipendiju Internacionalne škole Beograd


Internacionalna škola u Beogradu uvodi jedinstveni program stipendiranja učenika sa izuzetnim akademskim potencijalom. Zahvaljujući ovom programu, dva učenika iz Srbije, koji inače ne bi mogli sebi da priušte da pohađaju ISB, imaće priliku da dobiju stipendiju za školovanje u ISB tokom svoje dve do četiri završne godine srednje škole.

Prvi put od svog osnivanja, najstarija Internacionalna škola u Beogradu ponudiće odabranim učenicima mogućnost sticanja diplome međunarodne mature (International Baccalaureate Diploma). Stipendisti će biti odabrani na osnovu visokog poznavanja engleskog jezika, prethodnog uspeha u školi i učešća u vannastavnim aktivnostima, postignutih rezultata na testu škole, kao i finansijskih ograničenja njihove porodice.

Stipendija obuhvata naknadu školarine, taksu za upis i taksu za školske objekte, polaganje ispita, udžbenike, kao i naknadu za prevoz i smeštaj za vreme izleta ili drugih vannastavnih aktivnosti u iznosu do 1.000 USD godišnje.

Osim što moraju biti državljani Republike Srbije, kandidati za stipendiju moraju ostvariti i odlične rezultate na testu nivoa znanja koji sprovodi ISB, a krajnji rok za prijave je 17. maj 2013.

Internacionalna škola u Beogradu osnovana je 1948. godine i ima veoma bogatu istoriju, izvanredna nastavna sredstva, vredne nastavnike i moderne objekte u kojima pruža obrazovanje na svetskom nivou. Danas škola ima 363 učenika, pripadnika preko 40 nacionalnosti, od kojih je 25 odsto iz Srbije. Internacionalna škola u Beogradu je član mnogih asocijacija, među kojima su Evropski savet internacionalnih škola i Asocijacija škola centralne i istočne Evrope.

Kao ustanova koja pripada svetskom sistemu škola Organizacije „International Baccalaureate” (IB), Internacionalna škola u Beogradu svesna je značaja raznolikosti učeničke populacije, izgradnje čvrstih veza sa lokalnom zajednicom i promovisanja izuzetnih akademskih sposobnosti.

Ako se interesuješ za stipendiju, informiši se na zvaničnom sajtu škole ili kontaktiraj Aleksandru Tasić na telefon 011/71-51-731 ili putem mejla: aleksandra.tasic@pristop.rs

Držimo ti fige!

Slika je odavde.

Najnovije