Pokreni se arhiva

UNSS traži lokalne koordinatore

UNSS traži lokalne koordinatore


Unija srednjoškolaca Srbije u potrazi je za novim lokalnim koordinatorima i koordinatorkama koji će u narednih godinu dana raditi na jačanju i širenju već postojeće mreže učeničkih parlamenata.

Unija srednjoškolaca Srbije je jedna od najvećih nacionalnih omladinskih organizacija u zemlji i broji preko 100 učeničkih parlamenata iz škola širom Srbije. UNSS je organizacija učenika i učenica srednjih škola, nastala u decembru 2003. godine, sa ciljem da reprezentuje i zastupa srednjoškolce na nacionalnom i evropskom nivou. UNSS je punopravna članica OBESSU-a (Organising Bureau of European School Student Unions), evropske krovne organizacije koja okuplja 25 nacionalnih srednjoškolskih unija iz cele Evrope.

Usled velike rasprostranjenosti, prilikom organizovanja i koordinacije svih aktivnosti i projekata, neophodno je da imamo jako dobro struktuiranu organizaciju i lokalne koodrinatore koji rade na regionalnom nivou. Lokalni koordinatori su volonteri Unije srednjoškolaca Srbije koji na lokalu, rade na ostvarivanju strateških ciljeva UNSS-a i uspešnom sprovođenju projekata u saradnji sa Upravnim odborom.

Neke od dužnosti lokalnog koordinatora/ke jesu:

- da zastupa vrednosti i stavove UNSS-a i predstavlja organizaciju na lokalnom nivou
- da bude u redovnoj komunikaciji sa učeničkim parlamentima škola iz regiona, za koje je zadužen, ostalim Lokalnim koordinatorima i Upravnim odborom UNSS-a
- da radi na proširenju organizacije - promovisanju UNSS-a i učlanjivanju novih učeničkih parlamenata iz regiona radi poboljšanja kvaliteta mreže
- da svakog prvog u mesecu piše izveštaj o svom radu u toku prethodnog meseca
- da prikuplja materijal za članke za UNSS Magazin i sajt UNSS-a

Lokalni koordinator/ka može biti individualni član/ica ili član/ica parlamenta koji/a je učlanjen/a u UNSS. Ukoliko nisi siguran da li je učenički parlament tvoje škole član UNSS-a, proveri isto upitom na unss@srednjoskolci.org.rs. U mejlu navedi razlog zbog kog pišeš. grad, ime škole i svoje ime. Ukoliko učenički parlament tvoje škole pak nije član UNSS-a, ne brigaj! Sve što treba da uradiš je da preuzmeš Formular za individualno članstvo koji ćeš pronaći na zvaničnom sajtu ove organizacije.

Prijavi se tako što ćeš popuniti PRIJAVU za lokalnog koordinatore. Rok za podnošenje prijave je 07.06.2013. do 23:59h. U periodu od 07.06.2013. do 10.06.2013. godine možete očekivati poziv na intervju, a rezultati konkursa će biti objavljeni do 14.06.2013. godine.

Najnovije