Pokreni se arhiva

Nedelja socijaldemokratije 2013

Nedelja socijaldemokratije 2013


Ukoliko imaš između 18 i 25 godina, želiš da stekneš nova znanja i iskustva, društveno si aktivan/aktivna i otvorenog si duha, prijavi se i učestvuj na Nedelji socijaldemokratije 2013.

Letnja škola Nedelja socijaldemokratije 2013, u organizaciji Fondacije Friedrich Ebert i Centra za studije socijalne demokratije, biće održana od 1. do 7. jula 2013. godine na Avali, kod Beograda. Škola će okupiti novu generaciju od 80 učesnika i učesnica iz Srbije, a predavanja i radionice će držati priznati eksperti i ekspertkinje iz društvenog i političkog sveta.

Nedelja socijaldemokratije (NSD) je letnja škola na kojoj učestvuju članovi i članice omladina socijaldemokratskih stranaka i mladi aktivisti i aktivistkinje nevladinih organizacija i sindikata. Cilj Nedelje socijaldemokratije je promovisanje ideja i vrednosti socijaldemokratije među mladima, kao i obuka u praktičnoj primeni političkih veština.

Teme o kojima će se razgovarati:

• Omladinski aktivizam; zelene politike; ekonomski izazovi i rizici;
• Socijaldemokratske ideje i praksa; posao i uloga sindikata; prevladavanje prošlosti; javna uprava; izborni sistemi; rodna ravnopravnost;
• Veštine komunikacije, javno zagovaranje, upravljanje organizacijama, prenošenje znanja, upravljanje konfliktima i dr.

Troškove smeštaja i ishrane u kampu snose organizatori škole, dok učesnici/ce plaćaju kotizaciju za učešće u visini od 1.500 dinara. Ukoliko je neophodno, organizatori škole mogu refundirati do 50% putnih troškova.

Ovde popuni svoju prijavu, a ovde pogledaj kako je bilo na školi prethodni godina.
Rok za prijavljivanje je 01. jun, a imena učesnika/učesnica biće objavljeni do 15. juna.

Fotka je odavde.


Najnovije