Pokreni se

Buka bruka

Buka bruka

Verovatno znaš koliko je buka štetna. Nekad ti prija glasna muzika, nekad glasno pevaš, pričaš, smeješ se, ali saobraćajna buka u kojoj živimo škodi i psihičkom i fizičkom zdravlju. Nešto više o tome možeš da naučiš ako se prijaviš za učešće u eksperimentalnoj zvučnoj radionici koju organizuje udruženje Nebograd u okviru projekta Ja.Buka

Ovaj zvučni eksperiment će se održati od 14-16.06.2013. u Crnogorskoj br. 5 u Savamali, a rezultat eksperimenta, tačnije performans će biti izveden i uživo emitovan na NOFM internet radiju u nedelju, 16. juna od 19 časova. 

Radionica je koncipirana tako da koristi saobraćajnu buku kao okidač za muzičke/zvučne reakcije. Rezultat radionice biće zvučni performans koji će na trenutna dešavanja u saobraćaju odgovarati zvučnim sadržajem koji će biti predmet istraživanja same radionice, sa ciljem da se javnosti skrene pažnja na problem zvučnog zagađenja.

Poziv za učešće otvoren je za muzičare, kao i nemuzičare zainteresovane za eksperimentisanje sa zvukom. Pored zvučnih istraživanja, radionica će uključiti i kratko predavanje medicinskog stručnjaka o negativnim posledicama izlaganja buci, koje će biti otvoreno za sve zainteresovane posetioce.

Sve što te zanima možeš da saznaš tako što ćeš poslati mejl na adresu ug.nebograd@gmail.com


Najnovije