Pokreni se

"Interkulturni dijalog u Srbiji" u Jagodini

"Interkulturni dijalog u Srbiji" u Jagodini

„Interkulturni dijalog u Srbiji – most ka inkluzivnim i tolerantnim zajednicama“ je obrazovni program koji se organizuje radi prevazilaženja  diskriminacije u multietničkim i multireligijskim zajednicama. Različitosti zajednica u Srbiji često nisu tretirane na pravi način, što umanjuje osećaj zajednice za suživot i dovodi do nestabilnosti, društvene polarizacije i raspirivanja nacionalne mržnje. Kroz seminare i radionice sa mladim pripadnicima manjinskih i većinskih grupa i organizacija građanskog društva koje se bave interkulturnim dijalogom, ovaj program će podići svest o važnosti međukulturnog dijaloga, senzibilisati mlade predstavnike/ce etničkih grupa za interkulturni dijalog u skladu sa evropskim kulturnim modelima i ojačati njihove kapacitete. Polaznici i polaznice seminara će po završetku programa pisati eseje i prikaze koji će biti objavljeni na portalu za srednjoškolce Mingl. Za najaktivnije polaznike/ce će nakon održanih seminara i radionica biti organizovana letnja škola na kojoj će imati prilike da slušaju predavanja relevanthih stručnjaka, kao i da diskutuju o raznim problemima povezanim sa ovom temom. Učesnici i učesnice ovog programa će steći neophodna saznanja o mogućnostima interkulturnog dijaloga i saradnje u Srbiji i biti podstaknuti da stečena znanja i veštine primene u svojim lokalnim zajednicama.

Konkurs  je otvoren za mlade predstavnike različitih etničkih zajednica delegiranih od strane Saveta nacionalnih manjina, medija i organizacija civilnog društva koje se bave interkulturnim i međuetničkim dijalogom. Konkurs je otvoren za mlade iz opština: Paraćin, Jagodina, Ćuprija, Svilajnac, Despotovac i Rekovac.

Učešće je besplatno, a sve troškove škole pokriva BOŠ.

Obrazovni program organizuje  Centar za istraživanja religije (CIRel) Beogradske otvorene škole u saradnji i uz podršku Fondacije Konrad Adenauer (KAS).

 

- TRAJANJE I MESTO ODRŽAVANJA: Seminar  će se održati u Jagodini, 24. juna 2013. godine.

- KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Konkurs  je otvoren za mlade predstavnike različitih etničkih zajednica delegiranih od strane Saveta nacionalnih manjina, medija i organizacija civilnog društva koje se bave interkulturnim i međuetničkim dijalogom. Konkurs je otvoren za mlade iz opština: Paraćin, Jagodina, Ćuprija, Svilajnac, Despotovac i Rekovac.

Selekciona komisija će odabrati ukupno 20 kandidata/-kinja. Prilikom selekcije naročito će se voditi računa o rodnoj ravnopravnosti.

 

- KAKO DA SE PRIJAVITE

Da biste se prijavili, potrebno je da popunjen prijavni formular, biografiju (CV) i motivaciono pismo pošaljete na e-mail adresu: stefan.sparavalo@bos.rs.

Konkurs je otvoren do 19.06.2013. godine.

 

Prijavni formular možete preuzeti OVDE

 

Za sve dodatne informacije možete se obratiti organizatorima škole: cirel@bos.rs

Najnovije