Pokreni se arhiva

Možda sanjaš Ameriku?

Možda sanjaš Ameriku?

A-SMYLE je prilika za učenike srednjih škola iz Srbije da besplatno provedu jednu školsku godinu u Sjedinjenim Američkim Državama. Ove godine poziv važi za srednjoškolce i srednjoškolke rođene između 1. januara 1997. i 15. jula 1999. godine (Učenici i učenice sa hendikepom rođene između 1. marta 1996. do 15. jula 1999. se ohrabruju da se prijave na program).

Učenici i učenice koje osvoje ovu stipendiju žive u američkim porodicama domaćinima i pohađaju američke srednje škole što pruža nezamenjivo iskustvo. Program u potpunosti finansira američki Stejt department. Takođe, A-SMYLE podrazumeva da svaki učenik i učenica dok je na programu od Vlade SAD dobija određenu sumu novca (džeparac) kojim se pokrivaju redovni troškovi svakog stipendiste.

Program će omogućiti učenicima da nauče više o građanskim dužnostima i društvenim aktivnostima, da vide kako se demokratija sprovodi u Sjedinjenim Američkim Državama kao i da poduče Amerikance o svojoj zemlji i kulturi. Program je osmišljen da pruži priliku mladim ljudima iz Srbije da razviju veštine koje će im biti potrebne da povedu svoju generaciju u 21. vek i da promovišu međusobno razumevanje među narodima Sjedinjenih Američkih Država i Srbije. Nakon završetka programa oni će postati deo mreže bivših učesnika programa koji će raditi na unapređenju svog društva putem društvenih aktivnosti i promovisanja građanskog društva.

Više informacija možeš naći ovde.

Najnovije