Pokreni se

Rod i mediji

Rod i mediji

Ako te zanimaju mediji i njihova moć u oblikovanju javnog mišljenja, pozivamo te na radionice koje se bave uticajem medija na uobičajenu sliku o ženama i muškarcima. Radionice će se održati u Info Room-u Kancelarije za mlade Beograd tokom septembra i oktobra. 

Da li znaš da je pod uticajem medija broj žena koje se podvrgavaju estetskoj hirurgiji u poslednjih desetak godina povećan za 84%? Da u filmovima i serijama žene skoro triput češće nego muškarci dobijaju komentare na svoj fizički izgled? Da popularni tinejdžerski magazin Seventeen sadrži 22 puta više tekstova o lepoti i doterivanju nego o zdravlju?

Na radionicama Femix Foruma moći ćeš da saznaš razloge ovih pojava i još mnogo zanimljivih i važnih stvari u vezi sa načinom na koji mediji oblikuju našu svest i ponašanje, naročito u pogledu muških i ženskih uloga u društvu. Na kraju programa imaćeš mogućnost da učestvuješ u zajedničkom istraživanju sa ostalim polaznicima, objavljivanju rezultata i njihovom predstavljanju javnosti.

Gde? Info Room Kancelarije za mlade gradske uprave grada Beograda, 1300 kaplara br. 2 (bočni ulaz Zadužbine Ilije M. Kolarca)
Kad? 29. septembar, 5. oktobar, 13. oktobar, 19. oktobar i 26. oktobar od 10 - 13 časova

Ova radionica je namenjena učenicima srednjih škola i gimnazija iz Beograda. Prijavu treba da pošalješ na femixinfo@gmail.com do 25.09.2013. i u njoj da navedeš ime i prezime, email (ili facebook profil), broj telefona, školu, odeljenje. Osim toga, napiši i nekoliko rečenica o eventualnom prethodnom iskustvu u omladinskim organizacijama, sekcijama, đačkom parlamentom i ukratko o razlozima interesovanja za ovaj program. Po završetku radionica, učesnici dobijaju potvrdu o uspešnom učešću u programu.

 

Sliku smo našli ovde

Najnovije